Újabb pillantást vethetünk a hagyományos point-and-click kalandjátékra, amely az idővonal memóriamanipulációval történő megváltoztatásáról szól.

Saját magamnak is többször el kellett olvasni azt, amit a bevezetőnek lefordítottam, de valóban így jellemzik a fejlesztők a The Rewinder alapkoncepcióját. A Misty Mountain Studio által fejlesztett és a Gamera Game által kiadott kínai pixel-art stílusú puzzle-kalandjátékban az utolsó „Rewinder” (Visszapörgető), Qi Yun irányítását vesszük majd át. Főhősünk különleges képességgel rendelkezik, ugyanis képes utazni az időben, és közben felfedezni más személyek emlékeit, na és persze, ha már visszament, akkor néha bizony a történelem menetét is megváltoztatja egy picit. Mindezt azért, hogy visszasegítse a csapdába esett lelkeket a reinkarnációhoz.

Annak ellenére, hogy a Nagyok Háborúja véget ért, a világba nem tért vissza a béke, csak a halál és a bánat maradt, valamint a vándorló, haragvó szellemek, akiknek a lelke már nem képes újjászületni más formában. A négy isten, az irgalmasságuknak köszönhetően, közbeléptek, és építettek egy szentélyt, ahol visszapörgethető az idő. Amikor a szentély felemelkedik, a Szellemőrök a Visszapörgetőt hívják, hogy visszatérjen a múltba, és újraírja a jövőt. Azonban ahogy a gonosz szellemek által okozott veszélyek enyhülni kezdenek, lassan egy új, veszélyekkel teli világ bontakozik ki...

A kínai tintafestményes pixel-art stílus és a szellemek folklórja mellett a kínai történelmen és a hagyományos elemeken alapuló egyedi rejtvények is jellemzik a The Rewindert. A játék szeptember 10-én jelenik meg Windows és MacOS rendszerekre.