A Sherlock Holmes név több évtizedes viszonylatban is komoly értéket képvisel a kalandjátékok zsánerében, a Frogwares a Chapter Onenal pedig ismét új mederbe kívánja terelni. Az egyértelmű fiatalítás már megtörtént, viszont magával a játékkal kapcsolatban felmerülő kérdések csak most kerültek (részben) megválaszolásra. Ezeket fogjuk most röviden és lényegretörően átfutni. Íme:

- A játékban 5 fő küldetés és 30 mellékküldetés lesz. Utóbbiak lehetnek kisebbek, de akár közel akkorák mint egy főküldetés. Ami a játékidőt illeti, a fősodor kb. 12-15 óra lesz, de ha mindent látni akarunk, az elvehet akár 40-50 órát is az életünkből.

- A történet alapját Sherlock édesanyjának rejtélyes halála képezi, úgyhogy ennek kiderítése lesz a legfontosabb feladatunk. Némelyik küldetés önállóan is megállja a helyét kifejezetten adott emberekre vagy csoportokra vonatkozóan, némelyik csak a főszálat egészíti ki.

- A játék stílusát tekintve open world kalandjáték, ahol az első küldetés teljesítése után ránk van bízva, hogy merre haladunk tovább.

- Lesz lehetőség álcázásra, különféle öltözékeket, sminkeket magunkra vehetünk majd. Ennek gyakorlati haszna is lesz: könnyebben jutunk be elzárt területekre, és könnyebben nyerhetjük el bizonyos emberek bizalmát is.

- A kúriánkat a kedvünk szerint rendezhetjük majd be (hogy ennek mi értelme, az még nem derült ki).

- Többféle befejezés van a játékban attól függően, hogy a fő és mellékküldetésekben milyen döntéseket hozunk.

- Hősünk képes lesz megvédeni magát bizonyos szituációkban, szóval lesznek a játékban verekedős/harci részek. De aki arra vár, hogy GTA szerűen bárkibe beleköthetünk és rájuk robbanthatjuk a szigetet, az csalódni fog. Nincs öncélú erőszak a programban.

- A kifaggatások alkalmával a Sinking Cityhez hasonlóan minden gyanús embert meg lehet vádolni. Ez nyílván annak függvényében történik, hogy kiről mit derítünk ki, szóval a megszerzett információk mennyisége és milyensége is sokat dob a latban. Esély van a hibázásra is, ha elrontjuk a nyomozást, attól még a történet folytatódik tovább. Csak nem feltétlenül abba az irányba amerre mi szerettük volna. A mellékküldetések ennél lineárisabbak és konzekvensebbek lesznek, de ettől még számításba veszik például a morális hozzáállásunkat az adott helyzetekhez.

- Nem lesz Watson teleportálós bug a Chapter Oneban. Watson benne sem lesz a játékban.

Egyelőre ennyit a legfrissebb információkról. A játék megjelenése még idén várható, az adatlapján megtaláljátok az elérhetőségeket.