Egyelőre még mindig nincs pontos megjelenési dátuma a játéknak, de azt már bejelentették, hogy a az előző generációra késni fog a játék.

Szeptember eleje a játék megjelenések időszaka. De emellett mostanában a játék csúsztatások időszaka is, mert ilyenkor derül fény a csapatoknál arra, hogy a nyár kevés volt a teljes játék befejezésére, illetve a hibák többségének kiszűrésére.

A Frogwares csapata is így járt  – bár náluk azért némileg rózsásabb a helyzet –, ugyanis csak az előző generációs konzoloknál (Xbox One, Playstation 4) vezetnek be csúszást a Sherlock Holmes: Chapter One megjelenésében. A Windows, Xbox Series X/S és Playstation 5 verziók továbbra is a tervezett időpontban jelennek majd meg, de hogy pontosan mikor, azt még mindig csak a fejlesztők tudják. Annyit azért már kiszivárogtattak, hogy még valamikor idén ősszel érkezik, de hogy ez november vége, vagy október eleje, ezt talán csak Sherlock tudná megfejteni.

A fejlesztők tudják, hogy ez a döntés valószínűleg felbosszant majd néhány játékost, de mivel elsősorban a játékosokat tartja a csapat szem előtt, ezért úgy érzik, helyesen döntöttek. A kiterjedt csapaton belüli tesztelés és a QA csapattal való beszélgetés után úgy döntöttek, hogy jobb lenne egyelőre csak a 3 platformos kiadásra koncentrálni, és több időt szánni a játék csiszolására a másik kettőn.

UPDATE!

Ma érkezett a hivatalos info, hogy Playstation 5-re, Xbox Series X/S-re és PC-re is november 16-án jelenik meg a játék!