Lassacskán, de azért közeledik az új Sherlock játék megjelenésének dátuma – 2021. november 16. – a készítők pedig úgy döntöttek, hogy itt az ideje, hogy egy kis ízelítőt adjanak nekünk a Chapter One izgalmasabb pillanataiból is.

Azok akik nincsenek oda „lövöldözős” és „verekedős” jelenetekért, azoknak számára jó hír, hogy a játék beállításain belül ezeket a részeket teljesen kikapcsolhatják. Azok viszont, akik szeretnék próbára tenni az ügyességüket, és végül sikerrel veszik az akadályokat, azok különböző jutalmakat kapnak majd érte, például: új köntösbe öltöztethetik a fiatal Sherlockot, vagy új berendezést vehetnek Sherlock úrfi otthonába.

A Sherlock Holmes: Chapter One egyébként egy reboot féleség lesz, amiben megtudhatjuk, hogyan vált Sherlock a világ leghíresebb nyomozójává. Az eddigi infók szerint Sherlock Holmes fiatalkorában egy briliáns lázadó volt, aki mindenáron bizonyítani akart. Amikor egy régről feltépett seb visszavezeti őt a Földközi-tenger partjára, ahol az anyja meghalt, úgy tűnik, itt a tökéletes alkalom erre. De a sziget élénk városi felszíne alatt, valami baljósabb burjánzik. Bűn és korrupció, az igazság és az erkölcs eltorzult értéke. És ezek csak néhányak azok közül az akadályok közül, amik Sherlock igazság utáni kutatásának útjában állnak.