Méghozzá egy beszélő fegyverrel a kezünkben, és megvadult takarítórobotok seregével a nyomunkban.

A csak nemrég alakult brit Stubby Games indie stúdió örömmel jelenti, hogy az időmanipulálós, és erősen a Portal játékmenetére hajazó, The Entropy Centre-nek elnevezett alkotásuk fejlesztése a végét járja. Ennek okán azt is bejelentették, hogy a játék teljes verziója még idén, november harmadikán megjelenik. Emellett pedig az is kiderült, hogy egy demó is készült a játék mellé, amit akár már most is kipróbálhattok.

A játékosok egy Aria nevű hölgyeményhez csatlakoznak, aki egy kolosszális űrállomás - az Entropy Centre - belsejében ébred fel, amely a Földhöz közeli pályán kering. Két azonnali problémával kell szembenéznie: a Föld egy kihalási szintű esemény következtében lángba borult, maga az Entropy Centre pedig teljesen elhagyatottnak tűnik, és az összeomlás szélén áll. Hogy megoldja a felmerült problémákat, kezébe veszi az ASTRA nevezetű fegyvert, amelynek segítségével képes lesz a tárgyakat visszafelé mozgatni az időben. Ráadásul a fegyver egy mesterséges intelligencia is egyben, aki nagy segítséget nyújt majd Ariának hogy helyreállítsa a létesítmény összeomlott hídjait, újra összerakja a szétesett pályákat, és zseniálisan bonyolult rejtvényeket oldjon meg, hogy végül eljusson az Entropy Centre központjába. Mindezt abban a reményben, hogy túlélje ezt a halálra ítélt vállalkozást, és hogy valahogyan hazataláljon.

A Stubby Games alapítója, Daniel Stubbington a következőképpen jellemezte a játékuk elkészültét: – Nehéz szavakba önteni, mennyire szédítő és izgalmas volt ez az utazás. Két évvel ezelőtt a The Entropy Centre még csak egy ötlet volt, ami a fejemben pattogott, miközben aludni próbáltam, most pedig már csak öt hét választ el minket a játék hivatalos megjelenésétől PC-n és konzolokon. Nem tudom eléggé megköszönni a rajongóknak a támogatásukat, és örömmel látom, hogy a játék demója élesben is elérhetővé vált, így ők maguk is kaphatnak egy korai ingyenes ízelítőt a játékból.