A világban szerteszét szórt Zeitgeist Studio tagjai egy disztópikus kalandjátékban szeretnék bemutatni a generációjuk hol kimerítő, hol elszánt, hol szerethető, hol megvetendő hongkongi szellemét.

Ha esetleg ismerős lenne a Name of the Will című játék, akkor az azért van, mert még 2021-ben került be a köztudatba egy egészen sikeres Kickstarter-kampánnyal, amelyben a 15 000 dolláros célt 170%-kal túllépve, összesen 25 567 dollárt kalapoztak össze rá. Több mint egy évvel a gyűjtés után a csapat most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy végre létrehozta a játék Steam adatlapját, tehát mostantól bárki a kívánságlistájára rakhatja ezt az egész hangulatosnak tűnő, kézzel-rajzolt kalandot.

Name of the Will - screenshot 01

Az eddig napvilágot látott infók alapján a sztori egy Hongkongra emlékeztető, titokzatos és futurisztikus világban játszódik. Egy napon egy mosolygós fejmaszkban térsz magadhoz egy disztópikus közösségben, Hope-ban (Remény). Az egyetlen természetes fénysugár egy hatalmas, felülről nyíló nyíláson keresztül világít be a helyre. Hope-ban mindenki ugyanazt a ruhát viseli, ugyanazt az ismétlődő rutint éli, és természetesen mindenki „boldog”. Egészen addig, amíg vissza nem tér egy ködös emlék, amelyben egy titokzatos lány folyamatosan behatol a gondolataidba, aminek köszönhetően egy teljesen abszurd történet kezd kibontakozni…

A játék egy lineáris idővonalon halad előre, és amiben minden nap két időperiódusra van osztva. Ez a struktúra lehetővé teszi, hogy fegyelmezetten teljesítsd a küldetéseket, miközben a cselekmény naponta továbbfejlődik. A készítők nagy hangsúlyt fektetnek a felfedezésre is, amelynek köszönhetően rengeteg mindent megtudhatunk majd a 2029-ben játszódó világról. Ehhez hozzátartozik a helyszínen élő más karakterekkel való beszélgetés is. Ugyanis nem minden szomszéd lesz kedves hozzád. Mégis, mindannyiuknak vannak vágyai és szükségletei, amelyeket kihasználhatsz: barátkozz velük (vagy ne) beszélgetések vagy cserebere révén, és ők talán segítenek neked az utadon.

Name of the Will - screenshot 02

Főszereplőnket (és persze a többieket is) megfigyelés alatt tartják, ezért nagyon óvatosnak kell lenned, nehogy megbüntessék őt, mert ez akár végzetes is lehet a számára. Mindez a cselekményre is hatással lesz, amely összesen három befejezést kínál majd.

Utazásunk során számos kihívást jelentő rejtvénnyel találkozunk majd. Ezek a rejtvények különböző nehézségűek lesznek. Valamelyik a megfigyelőképességünket, egy másik az alkalmazkodóképességünket, de lesznek amelyek a memóriakészségünket fogják kemény próbatétel elé helyezni.

A Name of the Willre még viszonylag sokat kell várnunk, ugyanis még több mint egy év van hátra a Steames (Windows, MacOS, Linux) megjelenéséig.