A mókás kalandot készítő Axel Friedrich nagy örömmel jelentette be a minap, hogy már nem kell sokat várnunk a játékra: minden cicarajongó karikázza be a naptárában március 21-ét! Mi pedig kiveséztük azt is, mi történt a projekttel az elmúlt egy évben.

Legutóbbi hírünkben megemlítettük a tervezett Kickstarter-kampányt a projekt támogatására, ami végül megvalósult, bár csak félsikerrel zárult: sem az angol, sem a német szinkronra nem jött össze a kitűzött célösszeg. Azonban a fejlesztő elképzelhetetlennek tartotta, hogy ne kerüljön szinkron a játékba, és az angolhoz nem is volt szükség horribilis kiegészítésre, úgyhogy a hiányzó összeget diétával kompenzálta… amit a macskájára rótt ki. Nyugi, csak viccelt! Remélhetőleg…

Hogy a szinkronnál maradjunk, ráadásul profikat sikerült felkérni a szerepekre, és bizony, immár van egy közös Scott Whiskersben és Brad Pittben. Igen, jól sejted. Mindkettőnek van saját IMDB oldala!

De hogy ne poénkodjam el túlságosan ezt a hírt, muszáj beszélnem arról a kis csodáról, hogy pár lelkes német, leginkább rádiójátékokból ismert színésznek hála végül hazai, vagyis német szinkront is kapott az alkotás. Emellett a játék zenei főtémája is átdolgozásra került, mivel az többek szerint túlságosan monkey islandesre sikeredett eredetileg.

Hasonlóképpen friss hír, hogy a kézzel rajzolt kaland Nintendo Switch-re is érkezni fog, vagyis gyakorlatilag tényleg mindenen is elérhető lesz, vagyis a következőkön: PC, Linux, Mac, PS4, PS5, XBox One, XBox Series, Nintendo Switch, iOS, Android és Android TV. Kíváncsian várjuk!