Messze még a megjelenés, de a játék készítője még idén egy Kickstarter-gyűjtéssel szeretné előrébb lendíteni a fejlesztést.

A macskabarát és Star-Trek rajongó Scott Whiskers az eltűnt nemes cica, Mr. Fumbleclaw keresésére indul. A műfajban megszokott módon a főhősünknek a kalandja során rengeteg rejtvényt kell megoldania és rengeteg humoros szituációba keveredik. A játékmenet a klasszikus point-and-click kalandjátékoké, de a legtöbb hasonló retro projekttel ellentétben az alkotás a modernebb 2.5D stílusban van tálalva. Ez azt jelenti, hogy a teljesen kézzel-rajzolt hátterek előtt 3D-s karakterek mozognak majd.

A játékot jelenleg egyetlen egy ember, Axel Friedrich fejleszti az unokaöccsének a segítségével, aki a hátterek rajzolásában segédkezik. Elmondása szerint a játék már 2 éve fejlesztés alatt áll, amiből körülbelül 1 év már teljes munkaidő mellett folyt, valamint, hogy a projekt félig-meddig önéletrajzi jellegű.

A Scott Whiskers in: the Search for Mr. Fumbleclaw című alkotása valamikor 2024-ben jelenik majd meg Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, tvOS, PS5 és Xbox Series X/S platformokra. De még idén, 2023-ban szeretne elindítani egy Kickstarter-gyűjtést is, amivel fedezni tudná a fennmaradó kiadásokat.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a végeredmény. A screenshotokért fáradjatok a játék adatlapjára.