Nem sokára itt a boszorkányokkal és lovecraftias lázálmokkal teli május elseje.

Ezt onnan tudjuk, hogy ma jelentette be a díjnyertes lovecraftias rövidfilmmel rendelkező finn stúdió – Atom Brain Games –, hogy a szintén lovcraftias játékuk, a The Dreams in the Witch House, 2023 elején jelenik majd meg.

A Dreams in the Witch House Arkhamban játszódik 1929-ben. Főszereplője Walter Gilman, az ígéretes matematika szakos hallgató, aki csak nemrég költözött a városba, hogy megkezdje tanulmányait a Miskatonic Egyetemen. A Dombrowski panziónak, ahol lakik, rossz híre van, de Waltert nem zavarják a régi pletykák... Egészen addig, amíg különös álmok nem kezdik el üldözni őt. Egy ocsmány terv van készülőben, és ha Walter nem vigyáz, ez az életénél is többe kerülhet neki. A lelkébe kerülhet.

A Dreams in the Witch House a klasszikus point-and-click kalandjáték és a nyílt világú RPG egyedülálló keveréke. A játékmenet nem lineáris, és sok elem véletlenszerűen generálódik, így minden egyes újrajátszás más és más lesz. A játékosnak „két hónapja” van arra, hogy felkészítse Waltert a rettegett május elsejére. Hogy hogyan tölti el az időt, az teljesen rajta múlik. Koncentrálhat a tanulásra, barátokra, vagy arra, hogy jó fizikai és szellemi állapotban maradjon. Vagy utánajárhat a régi legendáknak, elolvashatja a Miskatonic Egyetem tiltott könyveit, és kidolgozhatja az okkult szakdolgozatát. Vagy akár az ágyban is maradhat, és reménykedhet, hogy mindez elmúlik! Mivel többféleképpen is végigjátszható alkotásról van szó, ezért a játék hossza 10, de akár 20 órásra is elnyúlhat.

– Pár évvel ezelőtt, amikor újraolvastam H.P. Lovecraft Álmok a boszorkányházban című novelláját, hamar rájöttem, hogy tökéletes túlélő kalandjáték lenne belőle. Ellentétben a korábbi próbálkozásaimmal, ezúttal erős volt a motivációm arra, hogy valóban befejezzem a projektet, mert nagyon szeretem a forrásanyagot – meséli a fejlesztő, Antti Laakso, aki egyébként a teljes csapatot alkotja.

Antti nem csak lelkes H.P. Lovecraft-rajongó, de kreatív ötletgazda is. Amellett, hogy társrendezője volt egy H.P. Lovecraft filmfesztiválon díjnyertes rövidfilmnek, a Sound from the Deepnek, dolgozott filmrendezőként, animátorként és tanárként is, most pedig épp játékfejlesztőként tevékenykedik. A játék hátborzongató hangulatának megvalósításáért Antti Lovecraft egy másik nagy rajongójával állt össze: Troy Sterling Nies-szel, aki az alkotás soundtrackjét készítette.

A Dreams in the Witch House-nak végül sikerült kiadóra is lelnie, ami nagyban megkönnyíti Antti munkáját.
– A Bonus Stage Publishing segít nekem befejezni a játékot és terjeszteni az igét róla. Nagyon izgatott vagyok és megkönnyebbültem, hogy valódi szakemberek vezetnek át ezen az idegtépő időszakon. Jó érzés megosztani a terhet! – meséli Antti Laakso a kiadóval való együttműködésről.