Mikael Hedberg forgatókönyvíró beszélt egy kicsit az új Alone in the Darkról.

Bár az Alone in the Dark megjelenését áttolták 2024 januárjára, a készítők az idei Fear Fest keretén belül legalább új információkkal szolgáltak nekünk. Mikael Hedberg forgatókönyvíró és kreatív igazgató (SOMA, Amnesia) beszélt többek között a játékról, a főszereplőkről, a rebootról és „egyéb dolgokról” is.

Az elmondottak alapján az újragondolt Alone in the Dark célja, hogy a régi játékosoknak valami ismerős, az új játékosoknak pedig valami frissel szolgáljon. Általában ez szokott lenni a bevált szöveg a fejlesztőktől, és ezúttal sem lesz könnyű dolguk ezzel, hiszen már hat része is van a sorozatnak. Mikael Hedberg az interjúban még egyszer kihangsúlyozta, hogy az Alone in the Darkot sem folytatásnak, sem pedig remake-nek nem szánja, hanem inkább valami újnak, a régi dolgok szétszedése és újbóli összerakása jegyében. Egyszerűen egy szerelmes levél az eredeti, első részhez. Azt is elmondta, hogy az új rész nem akar semmilyen forradalmi vagy új dolgot bemutatni.

Az Alone in the Darkkal a stúdió inkább a régi játékok „hátborzongató érzését” akarja újból elővenni, sem minthogy megpróbálná újraalkotni azt. Annak ellenére, hogy megpróbálják megragadni a hátborzongató esszenciát, az Alone in the Dark egy teljesen új történetet kínál majd a játékosoknak, többek között olyan szereposztással, mint Jodie Comer és David Harbour.

Eredetileg a karakterek inkább duóként voltak megírva, azonban Jodie csodálatos munkát végzett azzal, hogy szomorúságot és tragédiát vitt bele Emily karakterébe, ami egy kicsit megváltoztatta az útvonalat. Mikael azt állítja, hogy mindketten sokkal érdekesebbé tették a karaktereiket, mint amire végül számított.

Az új Alone in the Dark 2024. január 16-án érkezik PC, Xbox Series S/X, és PlayStation 5 platformokra.