Éjszaka a THQ Nordic tartott egy Alone in the Dark Spotlight névre hallgató műsort, amiben értelemszerűen a kedvenc klasszikus horrorkalandunk új változata volt reflektorfényben. A jó 10 perces rendezvény során a fejlesztők bemutatják, milyen is lesz a játék, meg mesélnek róla, milyen is volt dolgozni egy ilyen nagymúltú széria legifjabb tagján. Ráadásul meg is dobtak minket egy nyúlfarknyi demóval úgy nagyhirtelen.



A remake/rebootban, ahogy már tudni lehetet, visszatérünk a jó öreg Derceto kúriába, ami most már elmegyógyintézetként működik. A PC-re és konzolokra is érkezett demóban egy Grace nevű kislányt alakítunk, akivel az épület néhány elképesztően kidolgozott szobáját járhatjuk be, meg retteghetünk a sötétben is egy kicsit. Bár sajnos igen rövid élményről van szó, kiválóan megmutatja, milyen nyomasztó mókára számíthatunk majd az októberben érkező teljes verzióban.

Hopper, mármint Edward nem egyedül fél a sötétben

Amiben amúgy majd a jól megszokott hőseinket irányíthatjuk majd, vagyis a magánnyomozók mogorva gyöngyét, Edward Carnby-t (akit a lassan mindenben is szereplő David Harbour személyesít meg), és Emily Harwoodot (akinek pedig leginkább a Free Guyból ismerős Jodie Comer kölcsönzi az arcát és a hangját). Én meglepően pozitívan csalódtam a demóban, de próbáljátok ki ti is Steam-en, Ps5-ön, vagy Xboxon!