Az Awaceb fejlesztőcsapat és a Kepler Interactive kiadóvállalat egy természetjáró sétára invitálnak bennünket, méghozzá egy gyönyörű szigetvilágra, amely a hamarosan megjelenő trópusi kalandjátékukat, a Tchiát ihlette.

Az egy hónappal ezelőtt megjelent első epizódból már megismerhettük a csapatot és a szigetvilág egy részét, és a most kiadott második epizódban a csendes-óceáni Új-Kaledónia szigetének gyönyörű tájait, növényvilágát, állatait és kultúráját is bemutatják nekünk, amelyek mind a Tchia kalandjátékuk részét képezik majd.

Az Awaceb, amelyet két új-kaledóniai barát alapított, egy kis, kilencfős montreali székhelyű stúdió. Tchia a két barát szülőföldjéből és első kézből származó élményeiből merít ihletet, megidézve a szigetország szokásait, kultúráját és gyönyörű tájait. A Tchia egy nyílt-világú sandbox játék, amely arra invitálja a játékosokat, hogy belevessék magukat életük kalandjába. A játékosok felfedezhetik az óceán mélységeit, vagy szó szerint eggyé válhatnak a természettel. A játék egyedülálló lélekugró mechanikája ugyanis lehetővé teszi számukra, hogy több mint 30 állat és több száz tárgy felett vegyék át az irányítást.

De a Tchiában nem minden nyugodt és pihentető. A szigetet, amelyet a játék hősnője, Tchia az otthonának nevez, különös szövetlények, a Maanók szállták meg, akik a szigetcsoport gonosz uralkodójának parancsára elrabolták a lány apját. A játékosoknak mindent be kell vetniük, ami a rendelkezésükre áll, hogy kiiktassák őket. Az akciódúsabb részek között a játékosok megpihenhetnek, szünetet tarthatnak, és akár még az ukulelén is megtanulhatnak játszani.

A Tchia 2023 tavaszán jelenik meg Windosra, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.