A The Corruption Within alkotóinak új játéka vizuálisan nem sokban különbözik majd az előző játékukban látottaktól. Ennek ellenére persze még kaphatunk egy történetileg érdekes point and click kalandjátékot, viszont ahhoz előbb a KS projektet kellene sikerre vinni.

A hatalmas és virágzó Velayan Birodalmat több mint három évszázadon keresztül a béke és a nyugalom járta át, még annak ellenére is, hogy a távoli galaxisokat – amelyeket csillagcsatornák kötnek össze a birodalommal – háborúk sújtottak.

Azonban a császárné egyszer csak lemond a trónról, és a helyét legidősebb lányának, Love hercegnőnek kell átvennie. De amikor Love a trónrakerülését meghiúsítani akaró összeesküvők célpontjává válik, csapdába esik egy csillagközi világítótorony fedélzetén, és csak legjobb barátja és védelmezője, Kel Yakkavan tart ki mellette. Love-nak és Kelnek le kell lepleznie a fenyegetést, és meg kell mentenie a birodalmat, mielőtt túl késő lesz.

A Blood Nova játékmenete a hagyományos point and click játékmechanikára támaszkodik, tehát kalandunk során különböző rejtvényeket oldunk meg, valamint érdekes és különc karakterekkel ismerkedünk meg, akik mindegyik saját, rejtett motivációval és vágyakkal rendelkezik.

Ha láttok némi fantáziát a projektben, akkor a játék Kickstarter oldalán meg is támogathatjátok azt. Úgy tűnik, hogy a gyűjtés sikeres lesz, mert már most, pár nappal az indulás után, több mint 75%-a összegyűlt az alapösszegnek.

Érdemes egyébként kipróbálni az adakozás előtt a Blood Nova demóját is, amit a játék Steam oldaláról tudtok letölteni. És ha nem ismernétek a csapat előző játékát, a The Corruption Withint, akkor itt elolvashatjátok a róla szóló beszámolónkat