The Corruption Within

8.5
AG.hu
8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2021. június 9. (2 éve 11 hónapja)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Hagyományos kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Cosmic Void

Kiadó: Cosmic Void

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Éppen egy kempingezéssel töltött nyaraláson vagy a családoddal, amikor a feleségednek és két kisgyermekednek nyoma veszik.  Mivel senkivel sem tudsz kapcsolatba lépni, a környék egyetlen civilizációs forrása - egy tóparti nagy, régi kúria - felé veszed az irányt.  Fokozatosan egyre nagyobb rejtélybe keveredsz, miközben kétségbeesetten próbálod megtalálni a családodat.

Videók:

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 113

8.5/10 - Valódi gyöngyszem az indie horrorok körében
2021. július. 4.

A The Corruption Within a hangulatos világával, remek sztorijával, kiváló zenéjével, egy valódi gyöngyszem az indie horrorok körében. Egyesek számára talán túl rövid, és a lezárás is hirtelen jön, de a mai rohanó világban ez a 3-4 óra véleményem szerint épp elég ahhoz, hogy bosszankodás nélkül megoldjunk egy izgalmas, viktoriánus rejtélyt. A jelenlegi 8 eurós ára miatt pedig csak ajánlani tudom ahogy azt is, hogy ha belevágtok, akkor várjatok vele amíg besötétedik, mert úgy igazi az élmény.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Tyucsev

Összes értékelése: 73

8.5/10 - A kúria sötét titkai
2023. március. 8.

Egy kisebb csapat alkotásáról van szó, amihez a Kickstarter segítségét is igénybe vették.

A történet valamikor XIX. század vége felé játszódik (a telefonról tett utalás alapján gondolom ezt). Főhősünk feleségével és két gyermekével táborozik az erdőben, de ők egy este eltűnnek. Keresésük közben egy öreg kúriába (és egy hullába) botlunk, ami megalapozza a későbbi hangulatot. Ez az egyik erőssége a játéknak. Folyamatosan fent tudja tartani a feszültséget, illetve minél többet beszélünk az itt lakókkal, annál több kérdés vetődik fel. Persze a végére minden tisztázódik.

Több helyen lehetőségünk van választani, mit teszünk, de ennek maximum a zárszóban van jelentősége pár mondat erejéig. Nem nagy dolog, de azért dob az élményen.

A megoldandó feladatok abból állnak, hogy vagy egy tárgyat kell a megfelelő helyen használni, vagy a megfelelő személynek kell adni. Problémát ez a legtöbb esetben nem okoz, legfeljebb sokat kell mászkálnunk a helyszínek között. Ez szerencsére nem olyan frusztráló, mert gyorsan tudunk „közlekedni” akár az egérrel, akár a billentyűzet segítségével. Azért én egyszer elakadtam: egy olyan tárgyat kellett használnom, amit már korábban kipróbáltam, de csak akkor működött a dolog, ha eljutottam a történet egy bizonyos pontjáig. Ettől függetlenül folyamatos volt a játékmenet, nem voltak üresjáratok.

A megjelenés a pixel art stílust használja, a szűkös költségvetésbe gondolom ez fért. Viszont ebből kihozták a maximumot.

A hangok rendben vannak, minimálisak, de ez illik a minimalista grafikához is. Viszont a zenék fülbemászóak, sokat dobnak a hangulaton (a játék könyvtárában meg is lehet őket találni). Szinkron csak az elején és a végén van, amikor a főszereplőt hallhatjuk. Ez is még sokat dobhatott volna az élményen, de gondolom ez nem fért bele. Inkább így legyen, mint hogy el elbaltázott szövegfelolvasás teljesen porig rombolja az atmoszférát.

Hamar végigjátszható, 3-4 óra bőven elég hozzá. De nem is kell több, ez pont elég. Tökéletesen megfelel arra, hogy az ember kikapcsolódásként egy kicsit borzongjon.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

The Corruption Within
Teszt
2 éve 10 hónapja (2021. július 4.)

The Corruption Within

Van valami a viktoriánus történetekben, ami miatt szinte bármilyen műfajt zabálni tudok belőlük. A leghangulatosabb, legrejtélyesebb sztorik persze kétségkívül...

Elkészültünk a The Corruption Within magyarításával
Hír
2 éve 9 hónapja (2021. augusztus 2.)

Elkészültünk a The Corruption Within magyarításával

Magyar nyelven is élvezhető a viktoriánus korabeli horror móka.