A játékban az elmékben turkálva kell majd az igazságra bukkannunk.

A Don't Forget Me-t a The Moon Pirates csapat készíti már évek óta, és amely idén – április 20-án – végre valóban a digitális polcokra kerül majd. A készítők elmondása szerint a játék a kalandjátékok iránti rajongásból született, mégpedig úgy, hogy a semmiből, tudás és tanulmányok nélkül kezdtek bele az egészbe, hogy végeredményképpen egy érzelmeket kiváltó videojátékot hozzanak létre.

A játék főszereplője egy amnéziás lány – Fran –, aki kénytelen újrakezdeni az életét, miután egy elméjét felemésztő álmodozás következtében a világ egyik legjelentősebb memóriamanipulációs szakértőjének laborjában találja magát. Nem tudja pontosan hol ez a hely, és azt sem, hogy ki ő valójában. A jó fiú Bernard befogadja őt, Fran pedig dolgozni kezd a férfinak, akivel elkezdenek a páciensek elméjébe merülni, hogy feltárják és lemásolják az emlékeiket. De nem telik el sok idő, mire a hátrahagyott titkok utolérik őt, és rádöbben, hogy az egész világ sorsa az ő döntésein múlik.

A készítők szerint a játékot a Her Story és a The Red Strings Club inspirálta. A játékmenet pedig a klasszikus kalandjátékot egy bonyolult rejtvényrendszerrel gyúrja össze, amely a játékos megfigyelő- és következtetési képességeit teszi próbára.

A Don't Forget Me egyik másik érdekessége, hogy közvetlenül integrálva lesz a játékba a Twitch szolgáltatás, amin keresztül a nézők a játékossal együtt "játszhatják" ki a játékot.