Joe Richardson nem tétlenkedik, és ha minden jól megy, akkor már jövőre elhozza nekünk a szatirikusan szentségtörő sorozat utolsó részét.

Halhatatlan János haldoklik. Mint utolsó örököst, téged hívtak, hogy meghallgasd utolsó kívánságát. De vajon mi lesz az? Talán megkér téged, hogy bosszuld meg a halálát? Meg kell ölnöd mindazokat, akik bántották őt? Meg kell valósítanod az életre szóló tervét, hogy belülről buktasd meg az uralkodó elitet, megbontva a hatalmi egyensúlyt, és végül megmentve a világot? Vagy lehet, hogy csak egyszerűen megkér, hogy ne legyél már olyan gyökér?

A fejlesztő elmondása szerint, a Death of the Reprobate egy szelíd történet az emberek megsegítéséről és arról, hogy miképp legyünk kedvesek másokhoz. Utazz egy csendes, vidéki városba, és segíts a helyieknek a mindennapi teendőkben. Barangolj a közeli erdőben, és csevegj egyet az aprócska tavacskában nyakig elmerült nővel. Mássz fel egy idilli kilátópontra a hegyekben, ahonnan kilátás nyílik a völgyre, a tengerre, az égre, a természetre, az ember alkotta világra, a távoli horizont végtelen mélységeiben rejlő örök rejtélyre, stb. stb. stb... aztán segíts egy férfinak madarakat lőni.

A korábbi játékokhoz hasonlóan a Death of the Reprobate is a reneszánsz és a rokokó művészeti stílusok egyedi kollázsa, Eduardo Antonello korhű klasszikus zenéjével megfűszerezve, amelyet valódi, középkori hangszerek segítségével rögzített. A játékosok ezúttal is eklektikus karakterekkel találkozhatnak, és számos rejtvényt oldhatnak meg. Ezen kívül rengeteg „érdekes” humorra és „bohóckodásra” számíthatnak, pont úgy ahogy azt már az előző részekben megszokhatták.

Bár a Death of the Reprobate ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az előző két rész, mégsem szükséges az előző két játék történetének az ismerete. A harmadik rész valamikor jövőre érkezik Windowsra, Macre és Linuxra, és ha még nem próbáltátok volna az előző két részt (Four Last Things, The Procession to Calvary), akkor itt az ideje, hogy bepótoljátok. Monty Python rajongók semmiképpen se hagyják ki!