Valami elképesztően durva időszakot élünk át, ami a hagyományos, kézzel rajzolt kalandokat illeti. Nem csak Guybrush tér vissza idén, hanem olyan minőségi élményekben lehet részünk, mint a Tunguska-szériát megidéző Crowns and Pawns Kingdom of Deceit, vagy a '90-es évek legjobbjai nyomában loholó Voodoo Detective, ma pedig bejelentésre került, hogy egy újabb régi ismerős tér vissza teljesen nem várt módon: Simon, a kotnyeles varázsló.

A 7 fős, aprócska csapat által készített Simon the Sorcerer: Origins a nevéből adódóan az 1993-as első rész előzménye lesz, ami az eredeti történet előtt néhány héttel hamarabb játszódik, és többek között azt meséli el, miképp ismerkedett meg a problémás kissrác Calypso-val, az idős varázslóval, és miképp jutott el a segítségével a varázslatokkal teli másik világba.

Simon the Sorcerer – Origins

A pixelgrafika helyett rajzfilmszerű kinézettel operáló kaland a régi rajongókat, és a mai fiatal kalandorokat is szeretné megfogni, amit a megszokott szarkasztikus humorával és a játékmenetével kíván elérni, ami utóbbi valamennyire régimódi marad, de az ígéretek szerint tartalmaz majd annyi modern elemet, hogy ma is megállja a helyét. Ennek ellenére azért nem kell félnünk, hogy valami akciójátékot kapnánk, ugyanúgy egy olyan kalandban lesz részünk, amitől időnként leesünk a székről a hasunkat fogva a nevetéstől, néha meg a hajunkat tépjük majd a feladványoktól. Ergó olyan élményben részünk, amit egy Simon the Sorcerertől elvárhatunk.

Simon the Sorcerer – Origins

A valamikor jövő év elején Pc-re és minden létező mai konzolra érkező alkotásról még semmit se tudni ezeken kívül, így nézzük meg inkább ötször ezt a csodálatosan kinéző bejelentő videót róla: