Hosszú csend után, végre mozgásban is láthatjuk a lassan béta állapotba kerülő horror kalandjátékot.

A Scratches című horrorral elhíresült Agustin Cordes még 2013-ban a Kickstarterre küldte az akkor még nagyon gyerekcipőben járó projektjét az Asylumot. A kampány sikeres volt, de a várakozás sajnos azóta is tart. Tudni kell azt is, hogy Agustin csapata a Senscape nem egy nagy csapat, ha jól tudom, akkor csak max 3-4 ember dolgozik a játékon. Mivel az Asylum körülbelül a háromszorosa lesz a Scratches-nek (körülbelül 15 órás lesz a játék), ezért ilyen kis csapat számára nem kevés munka megépíteni ezt.

A történetről: Jó pár éve már annak, hogy elhagytad a Hanwell intézetet, ahol bár meggyógyultál, megfogadtad, hogy soha, semmi pénzért sem térnél vissza oda. Gyűlölet és fájdalom burjánzott azon a helyen. A fogvatartottak gyakran emberibbek voltak, mint az értük felelős orvosok. A látomásaid azonban nem hazudnak. Felismered bennük az emberi arcokat, a történetek pedig túlságosan ismerősek és elviselhetetlenek. Valami szörnyűség történt ott, és tudod, hogy ennek hozzád is köze van. Évekig aludt az emlékeidben, egészen a mai napig. A látomásaid miatt már nem tudod megkülönböztetni a valóságot a képzelettől, és nem tudsz békében élni, amíg meg nem fejted a múltatad. Itt az idő, hogy visszatérj és szembesülj az intézedben rád váró rémségekkel.

Agustin szerint a játék végre béta stádiumba érkezett, ezért nagyon úgy néz ki, hogy 2018 lesz az az év, amikor végre mi is bejárhatjuk a Hanwell intézet rejtélyes folyosóit.