A Mail Time egy fantasy kaland- és platformjáték, amit egyetlen fejlesztő, Kela van der Deijl készített.

A Mail Time cselekménye egy békés erdőben játszódik, amelyet különféle fantasztikus lények népesítenek be. A játékos egy Red nevű újonc postás irányítását veszi át, akinek először van lehetősége egyes egyedül leveleket és csomagokat kézbesíteni. Itt az ideje, hogy felvegye jellegzetes gombasapkáját, hátizsákját a csomagokkal, és minél hamarabb útnak induljon, hogy találkozzon a Grumblewood Grove erdejének lakóival.

Az alkotás egyértelműen azoknak készült, akik nem riadnak vissza a laza, akcióktól mentes és aranyos/gyerekes történetű játékoktól, valamint kedvelik azt a fajta humort mint amilyen az A Short Hike című kalandjáték is volt.

Hogy a játék még érdekesebb legyen, némi platformer elemeket is belecsempésztek. A szokásos, kitaposott erdei ösvényeken való futáson kívül karakterünk az egyik kézbesítendő levél segítségével tárgyról tárgyra is ugorhat, vagy sikolhat a levegőben. Ez utóbbi képességet egyébként a játékos a neki járó speciális jelvények segítségével fejlesztheti.

A cselekmény során a játékos összesen 15 karakterrel találkozik, akik mindegyikének egyedi története van. A világ, amit a játékos bejárhat, relatíve nagynak mondható. Összesen 8 különböző helyszínt fedezhet fel: a nyüzsgő falutól kezdve a sötét mocsarakon át a békés farmig. És miközben ezekre a helyekre igyekszik, útközben különböző gyűjthető tárgyakkal gazdagodhat.

A játéknak nincs időkorlátja, ezért a játékosoknak sehová sem kell rohanniuk a csomagjaik kézbesítésével. Teljes nyugalomban fedezhetik fel mindazokat a titkokat és meglepetéseket, amelyeket a Mail Time kínál nekik. Ezen kívül attól sem kell tartaniuk, hogy a karakterük elhalálozik, ugyanis Red akkor sem veszíti el az életerejét, ha nagy magasságból zuhan le.

A Mail Time 3D-s grafikával és meleg, lágyabb színekkel rendelkezik. A játék néhol 2D-s grafikai elemeket is tartalmaz, amelyeket többek között a más karakterekkel folytatott beszélgetések során jelennek meg. Mindezen felül a játék elején a főszereplő sajátos megjelenését is megtervezheti a játékos. A 6 különböző kategóriának köszönhetően többek a bőr színét, a frizura típusát vagy a hátizsák színét is kiválaszthatja.

A laza postás kaland április 27-én érkezik Steamre.