A nagy kérdés persze az, hogy a kb. nyolc éve készülő narratív kalandjáték vajon tényleg megjelenik-e az idén.

Több mint négy év telt el azóta, hogy érdemleges infóval kényeztett el bennünket a német Slow Bros stúdió, de úgy tűnik, hogy a munka nem állt meg náluk, sőt! A szimplán „Story trailernek” elnevezett videó annyira ütős lett, hogy indie fejlesztőktől bevallom nem igazán számítottam ilyesmire. Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a videó, lentebb majd folyatom.

A cselekmény szerint 250 év telt el azóta, hogy a Fedora - egy bárkaszerű űrhajó - elmenekült a hidegháború küszöbén álló Földről, hogy egy lakható bolygót találjon, amelyen az emberi faj megmenekülhet a kipusztulástól.
Főszereplőnk Harold, az űrhajó vezető tudósának, Jeanne Mareaux-nak a fiatal laborasszisztense. Míg a hajó lakóinak többsége megbékélt az elsüllyedt hajó fedélzetén eltöltött élettel, Mareaux még mindig fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy megtalálja a módját annak, hogy a hajó elhagyhassa a bolygót, és egy új, szárazabb otthonra leljen. 
De természetesen a Fedora furcsa, csodálatos és sokszínű lakói is lefoglalják Haroldot. Egészen addig, amíg egy végzetes találkozás egy olyan új világba nem sodorja a férfit, amelynek létezéséről senki nem tudott, és amely talán Mareaux újraindítási terveinek kulcsát rejti magában. 

Bár úgy tűnhet, hogy a játék egy sima point and click lesz, ez nem teljesen igaz. A készítők ugyanis a hagyományos kalandjátékokat lassúnak, vontatottnak tartják. Az ő tervük, illetve elképzelésük az, hogy egybemossák a játékot a stop-motion filmmel. Ezért úgy kell elképzelni a produktumukat, mint egy hosszú – az ígéretek szerint 12-18 órányi – narratív történetmesélést, amit jól megspékelnek némi kaland-elemekkel is, mint néhány fejtörő és egy halomnyi konverzáció.

A játék egyes szituációit többféleképpen lehet majd megközelíteni. Erre azért volt szükség, hogy a választás és annak következmény érzetét keltsék, még akkor is, ha a stúdió úgy döntött, hogy a cselekménynek csupán egyetlen befejezése lesz.

A játékban található összes tárgyat, legyen az bútor vagy ruha, a csapat kézzel készítette el, majd a Capturing Reality nevű fotogrammetriai eszközzel rögzítette. Érdekes módon, és nagyon praktikusan, egyetlen eszköz esetében sem volt szükség úgynevezett „de-lighting” eszközökre, mivel mindegyik felvétel készítéséhez egy forgótányért használtak, ami lehetővé teszi a modell minden szögének következetesen tökéletes megvilágítását. A sík felületekhez és textúrákhoz a csapat az APEC Visual anyagszkennerét használta. Ezeket a felvételeket aztán átültették a Unity motorba, és voilà, készen vannak a játék textúrái.

A legnagyobb meglepetés mindebben persze az, hogy elsőre úgy tűnhet, hogy a játék animációit valódi stop-motion technológiával vették fel, de az igazság az, hogy „motion capture-t” használtak, tehát valódi színészek mozgását rögzítették.

De hogy pontosan mikor lehet miénk a játék, arról még mindig nincs pontos információnk. A fejlesztők szerint már közel a fejlesztés vége, de ezt elég nehéz elhinnünk. Mindenesetre a játék Steam, Xbox One és Playstation 4 platformokra érkezik majd... ha elkészül.