The Longest Journey

9.3
AG.hu
9
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1999. november 19. (24 éve 6 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Fantasy

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D, Renderelt hátterű

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Érintőképernyős

Fejlesztő: Funcom

Kiadó: Empire Interactive

Platform: iOS, Windows/DOS

Leírás:

A The Longest Journey a világ egyik legismertebb és legjobb kalandjátéka, amit 1999-ben dobott piacra a norvég Funcom.

A játék két - egymással párhuzamos - világban játszódik. Az egyik a Stark, amely a mi világunknak felel meg. Ezt a világot, amit a tudomány és a technika uralja. A másik Arcadia, a mágia világa, ahol különböző varázslatos lények élnek. A történet főszereplője, a Starkban élő, tizennyolc éves képzőművészeti tanuló April Ryan. Aprilnak különös álmai vannak, melyekben fura helyszínekre látogat el. Rájön a két világ közti párhuzamra, és arra hogy az Arcadiát és Starkot elválasztó határvonal vékonyodik, ezzel káoszt előidézve mindkét világban. April rájön, hogy ő egy Shifter (Váltó) aki képes a világok közt utazni. Ráhárul a feladat, hogy megállítsa a káoszt, és helyrehozza az Egyensúlyt a két világ között.

A játék hatalmas sikernek örvendett, és nem egy helyen elnyerte az év kalandjátéka díját.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 113

9.5/10 - Gyönyörű és izgalmas fantasy sci-fi
2017. november. 18.
Kevés az olyan játék, amely olyan jól elő tudja adni a sztorit egy point and click kalandjátékban, mint a The Longest Journey. A fejtörők jól eltaláltak, szépen beleillenek a történetbe és minden egyes puzzle illeszkedik valahová. A karakterek nagyszerűen megírtak és annyira belém égették magukat, hogy a legtöbbjükre most is emlékszek, pedig jó rég volt már, hogy kijátszottam ezt a játékot. Ez a játék minden kalandjátékos számára kötelező alkotás.

Tomsess

Összes értékelése: 16

9/10 - Egy hosszú kaland, amely egy percig sem unalmas
2018. január. 20.
A The Longest Journey a nevéhez hűen egy vaskos kalandjáték, ami azonban egy percig sem válik monotonná. A fejlesztők által megteremtett mindkét világ magával ragadó, a karakterek és a dialógusok érdekesek. Megannyi felejthetetlen feladvány van benne, amikre még ennyi év után is pontosan emlékszem. Külön kiemelendő, hogy bár nincsenek alternatív befejezések, de a megoldandó feladványokat néha kedvünk szerinti sorrendben oldhatjuk. Akinek tetszett a Syberia mesebeli világa, semmiképpen sem hagyja ki ezt sem!

frem

Összes értékelése: 8

9/10 - Az Egyensúly kísérje utatokat!
2020. szeptember. 10.
Kalandjáték kedvelőknek kötelező darab! A grafikán finoman szólva is látszik milyen régi játék, de ez senkit ne tántorítson el! A történet lenyűgöző! Fantasy, sci-fi, csavaros sztori, szerethető(és utálható) karaktererk, humor: mindezt megtaláljátok benne. Sokat kell olvasni, kicsit az agyat is megtornáztatják a feladatok(de azért nem nagyon). Üdítő volt vele játszani, a mai csili-vili, pörgős játékok után. Csak ajánlani tudom!! Ráadásul igényes magyarítás érhető el hozzá i2k, Takysoft és Via_Mala jóvóltából! Ne a Magyarítások Portálról töltsétek le, az nem működik, hanem a játék SG fórumának fejlécéből, az tökéletes!

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

The Longest Journey
Végigjátszás
14 éve 7 hónapja (2009. október 1.)

The Longest Journey

A TLJ a modern kalandjátékok egyik gyöngyszeme. Kimagaslóan jó történetével, brutálisan hangulatos cselekményével és az egyik legeltaláltabb főhőssel megérdemel...

Megújul a születésnapos ScummVM
Hír
3 éve 7 hónapja (2020. október 10.)

Megújul a születésnapos ScummVM

Kedvenc kalandjáték „emulátorunk” a napokban lett 19 éves, amit igen tisztességesen ünnepeltek meg a fejlesztők. Összeolvasztják ugyanis egy al-projektjükkel, a...