The Black Cauldron

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1986. március 11. (38 éve 2 hónapja)

Műfaj: Fantasy, Rejtélyes

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Point & click

Fejlesztő: Sierra On-Line

Kiadó: Sierra On-Line

Platform: Windows/DOS, Amiga

Leírás:

A The Black Cauldron a Sierra – a King's Quest kalandsorozat bestsellerének készítői – és a Walt Disney személyi számítógépes szoftverekért felelős munkatársainak közös gyümölcse.

Az azonos című Disney-film alapján készült játékban Taran története áll a középpontban, aki egy disznóőr segédje Caer Dalben földjén. Egy nap Taran észreveszi, hogy az egyik malacának, Hen Wennek varázsereje van. A Gonosz Szarvas Király a disznót akarja, hogy megtalálhassa a Fekete Üstöt, és végül uralhassa a világot. Tarannak az lesz a feladata, hogy megmentse Hen Went és legyőzze a Gonosz Szarvas Királyt, mielőtt felfedezné az Üst helyét.

A The Black Cauldron egy oldalnézetes kalandjáték. A játékmenet hasonló a korabeli Sierra kalandjátékokhoz (mint például a Space Quest II vagy a King's Quest III), de nem használ szöveges beviteli mezőt. Ehelyett a funkcióbillentyűkkel lehet akciókat kezdeményezni. A játékosok irányítják Tarant, és rávehetik, hogy járjon, fusson, ússzon és interakcióba lépjen (beszéljen) a játék többi szereplőjével. A rejtvények megoldásához és a cselekményben való előrehaladáshoz a megfelelő tárgyakkal való manipulációra van szükség, azaz a megfelelő tárgyak megfelelő időben vagy a megfelelő helyen történő használatára.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Linkek

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.