Papers, Please

8.8
AG.hu
9
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2013. augusztus 8. (10 éve 10 hónapja)

Műfaj: Dráma, Disztópikus

Játékmenet: Szöveges, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Érintőképernyős

Fejlesztő: Lucas Pope

Kiadó: Lucas Pope

Platform: iOS, Mac OS, Windows/DOS, SteamOS/Linux

Leírás:

Ebben a kritikusok által is nagyra tartott játékban egy határőrt alakítunk, akinek az a csodálatos megtiszteltetés jutott osztályrészül, hogy az Arstotzka nevű képzeletbeli diktatórikus államban minél jobban végezze a munkáját. A munka a játék elején rutinszerűnek tűnik: a határt átlépni kívánó emberke bejön a kis bódénkba, átadja az érvényes(?) papírjait, mi leellenőrizzük, és ha mindent rendben találunk, mehet is rá az engedélyező pecsét, és jöhet a következő kérvényező. Azonban nem mindegy, hogy kiket engedünk át, és az eleinte egyszerűnek tűnő feladat, egy öngyilkos merénylő miatt kezd egyre komplexebbé válni. Még több papírmunka, még több ellenőrzés, még nagyobb hibalehetőség.

A játék annyira lenyűgözően jó lett, hogy a mai napig az összes platformot beszámítva, több mint 1.8 millió példányt adtak el belőle.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

mezgerg

Összes értékelése: 1

8.5/10 - Telitalálat
2017. november. 3.
A sztori mód remek, az atmoszféra annyira beszippantott, hogy miután sikeresen kivittem a játékot szerencsésnek éreztem magam, hogy van itthon fűtés és van mit ennem.

Norbi

Összes értékelése: 40

9/10 - Lucas Pope első saját próbálkozása aranyat ér, ami hosszú távon is megtartja az értékét
2017. november. 16.
Lucas Pope megcsinálta a tutit: összekalapált egy biztos alapokon álló játékdizájnt amely addiktív és élvezetes, az izgalmakat és a humort sem nélkülözi. A Papers, please az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb játéka amelyben nem fogjuk spórolni magunktól a vele eltöltött időt. Ezzel pedig az egyik legfontosabb dolgot abszolválta a svéd készítő.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Tyucsev

Összes értékelése: 73

9/10 - Addiktív bürokrácia
2017. november. 22.
Nem gondoltam volna, hogy egy vámtisztviselő szimulátor ennyire élvezetes lehet, de fél óra után ez a véleményem megváltozott. Nagyon jól el lett találva ez a játék, hosszú órákra leköti az embert. Talán azért, mert életszerű? Nem tudnám megmondani. Többször is újrajátszható, stílustól függően. Én először saját magamból indultam ki-csak végzem a munkám :-) De lehetünk korruptak, sötétben bújkáló ellenállók, stb.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Papers, please! rövidfilm a láthatáron
Hír
6 éve 7 hónapja (2017. október 29.)

Papers, please! rövidfilm a láthatáron

Lucas Pope méltán híres játéka filmátiratot kap, méghozzá nem is akármilyet.

Papers, please
Teszt
10 éve 1 hónapja (2014. április 30.)

Papers, please

Bürökrata szimulátor nem sok jelent meg széles e világon, különböző korok működését bemutatók azonban igen. Itt volt az ideje, hogy valaki kezébe vegye a dolgok...

Ma kezdődik az idei LudoNarraCon
Hír
2 éve 1 hónapja (2022. május 5.)

Ma kezdődik az idei LudoNarraCon

Az idei, narratív játékokat ünneplő fesztivál, ismét rengeteg demót, leárazást és fejlesztői beszélgetést hoz magával.