Alan Wake

Fejlesztő: Remedy Entertainment
AG csapat:
7.2
Olvasók:
n/a

Történetünk főszereplője Alan Wake, egy sikeres pszicho-thriller író, aki már két éve alkotói válságtól szenved. Feleségével Alice-szal, a Washington állambeli Bright Falls városába utaznak. Alan nem tud róla, de az egész utazást a felesége, valamint legjobb barátja és menedzsere, Barry Wheeler szervezte meg, hogy megtörjék Alan írói blokkját. Amikor Alan tudomást szerez erről, feldühödik, összekapnak Alice-szal, és meghozza élete egyik legrosszabb döntését...

AG csapat:
7.2
Olvasók:
n/a
Platform
PC, Xbox 360
Fejlesztő
Remedy Entertainment
Kiadó
Remedy Entertainment
Megjelenési dátum:
2012. 02. 16.

Részletek

Műfaj: Horror
Játékmenet: Hibrid - akció-kaland
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam,
Xbox Live,
GOG,
Konzolvilág

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Trishtan
AG
8.5/10
2017.11.12.
"It's not a lake, it's an ocean!"
Bár az Alan Wakeben a megjelenésekor sokan csalódtak a rettentően lineárisra sikeredett játékmenete miatt, a történetmesélése, a hangulata és a minden akkordjában zseniális zenéjének köszönhetően szerintem egy felejthetetlen alkotásnak számít a mai napig.
(1) (0)
Rowli
AG
8.5/10
2017.02.21.
"Tisztelgés King, a Twin Peaks és a Twilight Zone előtt"
A játék nagyon jól keveri Stephen King, Twin Peaks, The Twilight Zone, stb világait. Engem már az első pillanatoktól megfogott szinte minden, amit ez a játék nyújt: a hangulat, a történet, a zene, a helyszínek és a Remedy játékokból kimaradhatatlan TV-s részletek. A játékidő, a játék linearitása miatt szerintem nagyon jól el van találva, egyedül az irányítás az, ami egy idő után idegesítővé tud válni. Csak azért nem adok rá 9 pontot, mert a befejezés túl sok kérdést hagyott megválaszolatlanul. Bár a két DLC azért valamivel kiegészíti a sztorit, mégis ott él bennem a durcás kisfiú, hogy a Remedy csak úgy ennyiben hagyta az egészet.
(0) (0)
Norbi
AG
4.5/10
2017.10.22.
"A túlértékelt játék mintapéldája"
A Remedy egy nagyon érdekes cég. Techdemojának kicsiszolásával sikerült egy elég népszerű akciójátékot csinálniuk, ez volt a Max Payne. Aztán amikor a nulláról kellett egy teljesen új játékot csinálniuk (Alan Wake), akkor abba az első alkalommal beletört a bicskájuk. Az irányítás és a játékmenet úgy ahogy van képes a játéktól való elidegenítésre, a történet unalmas és a sokak által említett Twin Peaks párhuzam sem állja meg a helyét, egyszerűen azért mert sem érdekes karakterei, sem misztikuma nincs a sztorinak. Egy élvezhető akciójátékra számítottam, de csak frusztráló élménnyel távoztam. Nehezen tudom bárkinek is nyugodt szívvel ajánlani az Alan Wake-et.
(0) (1)