Blacktail

7.5
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2022. december 15. (1 éve 5 hónapja)

Műfaj: Fantasy, Dráma

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Gamepad, Billentyűzet (WASD)

Fejlesztő: THE PARASIGHT

Kiadó: Focus Entertainment

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Teremtsd meg Baba Yaga mítoszát a klasszikus szláv népmese eredetét megelevenítve. Tapasztald meg az intenzív íjászharc és a sötét történetmesélés egyedülálló keverékét egy vibráló mesevilágban. Válaszd ki az utadat, hogy az erdő őrzőjévé vagy a rémálmok forrásává válj.

A 16 éves Yagát irányítod, akit boszorkánysággal vádolnak és elűznek egy kora középkori szláv településről. Amikor múltjának élő emlékei visszatérnek, mint aljas, két lábon járó szellemek, Yaga nem tehet mást, mint hogy levadássza őket, abban a reményben, hogy megfejtheti saját életének rejtélyét.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 113

7.5/10 - Egy eredetire sikerült alkotás
2022. december. 28.
Nem sok játék van manapság, amely az eredetiségre próbál építeni. Jómagam sosem játszottam még ilyen játékkal, mint a Blacktail, amely bár több helyről is lopkod, mégis újszerűként hat a belső-nézetes, nyilazós harcrendszerével, a morális rendszerével, amelyben lényegében nem lehetünk neutrálisak, valamint a felfedezős és gyűjtögetős játékmenetével, amit egy nagy darab, bejárható terület támogat meg. A szürreális, metaforákra épülő narratívája és a cselekmény mindössze egyetlen befejezése véleményem szerint szintén ritka egy open wörldben, bár az is igaz, hogy ez nem biztos, hogy mindenki ínyére lesz. A legnagyobb negatívumai a kicsit egysíkú ellenfelek, az archaikus mentési rendszer és az, hogy a felfedezést egy kicsit jobb módon is jutalmazhatták volna. De összességében, a Blacktail egy átlagon felüli alkotás lett, és a jelenlegi (akciós) 24 eurós árát szerintem bőven megéri.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Blacktail (előzetes)
Érdekesség
2 éve 2 hónapja (2022. február 27.)

Blacktail (előzetes)

A 2022-es Steam Next Fest ismét kismillió demóval kecsegtetett bennünket, és nagyszerű alkalmat kínált megismerni az idei indie játék felhozatal kiemelkedő dara...

Blacktail – Yaga Baba ellen, vagy Baba Yaga ellen?
Teszt
1 éve 4 hónapja (2022. december 28.)

Blacktail – Yaga Baba ellen, vagy Baba Yaga ellen?

Vajon mit tud kihozni egy kicsi, független fejlesztőcsapat egy nyílt-világú, narratív játékötletből, korlátozott források mellett? A The Parasight stúdió a Focu...