A skót népzenés, narratív, platformer játék az inkle-től még idén a digitális boltok polcaira kerül.

Az A Highland Song megjelenési dátumát az Indie World eseményen leplezték le, mégpedig egy „announcement traileren“ keresztül. Az inkle stúdió– akiknek olyan játékokat köszönhetünk mint a 80 DaysHeaven's Vault vagy az Overboard! – legújabb alkotásában ezúttal skót földeken (és magasságokban) kalandozunk és ugrándozunk, mégpedig azért, mert a narratív történetmesélésen kívül a platformeres játékmenet a jellemző rá. A dombokat, illetve csúcsokat amiket felfedezünk, telis-tele vannak titkokkal, elveszett dolgokkal, visszhangokkal és emlékekkel. A felfedezés mellett a fő feladatunk az útvonalaink megtervezése lesz. Ha ez mind megvan, utána már csak a skót népzene ütemére kell majd ugrálnunk és élveznünk a völgyek adta szépséget.

A játékot a 2.5D-s oldalnézetes perspektíva és a kézzel rajzolt animáció jellemzi, amiket pedig az impresszionista stílusban megfestett tájképek és a dinamikus fény- és időjárási effektek keveréke ölel körbe. A történet szerint Moira McKinnon még sosem látta a tengert. Tizenöt éve él az anyjával egy kis házban a skót felföld szélén. Egy nap levelet kap a nagybátyjától, Hamish-től, amelyben arra kéri, hogy jöjjön a tengerpartra. Ha a napfordulóra eléri a világítótornyát, csodálatos meglepetés várja... Így hát Moira elszökik otthonról.

A december 5-én érkező A Highland Song zenéjét Laurence Chapman és a skót folk-színtér két többszörösen díjazott óriása, a Talisk és a Fourth Moon komponálták. A játékot a Steamen tudjátok a kívánságlistátokra helyezni.