Merülj el a páciensek elméjében a díjnyertes indie stúdió legújabb játékában.

A Modus Games ma egy új trailert adott ki a hamarosan megjelenő In Sound Mind című pszicho-horrorból, amely számos rejtvényt és helyszínt mutat be a játékosoknak, amelyekkel a különböző személyek pszichéjébe merülve találkozhatnak.

Az In Sound Mind egy belső-nézetes pszicho-horror, melyben a játékosok egyes személyek emlékeiben kavargó, kiszámíthatatlan veszélyekkel szállnak szembe. A modder körökben mára már legendássá vált Nightmare House 2 mod mögött álló We Create Stuff csapat által készített játék a látszólag egyszerűnek tűnő visszaemlékezéseket sokkoló találkozásokká változtatja, félelmetes és már-már fantasyba illő, hihetetlen jelenetekkel és egy rejtélyes beszélő macskával kiegészítve.

A történet szerint egy Desmond Wales nevű terapeutát irányítunk, aki ahogy kutatni kezd páciensei elméjében, rá kell jönnie, hogy mi köti össze a bennük lévő emlékeket, és fel kell fedeznie az igazságot arról, hogy mi történt Milton Haven városával. És a lényeg, hogy ezekre a kérdésekre minél hamarabb választ kapjon, különben ő maga is saját elméjének áldozatává válik.

A fenti videóból kiderül, hogy bár lesznek benne akciósabb, úgymond lövöldözős részek, azért a játék leginkább a fejtörőkre koncentrál majd. Nem mellesleg úgy tűnik, hogy az ellenfeleket is inkább ésszel, mint erővel kell majd legyőzni benne, vagy szimplán megkerülni őket. 

Egy másik érdekesség még, hogy a játék zenéjét a The Living Tombstone írta.

Az In Sound Mind szeptember 28-án lesz elérhető Windowson, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en. A Nintendo Switch verzió csak később érkezik, de állítólag még idén elérhető lesz. Akinek pedig esetleg felkeltette a figyelmét a fenti infó, az már ma kipróbálhatja a játék demóját, amit a Steamről tud letölteni.