A játék az idei Steam Next Festen is ott lesz, de demóra egyelőre ne nagyon számítsunk belőle.

Mr. Coo-nak csupán egyetlen, egyszerű kívánsága van: egy lédús piros almára vágyik. De mivel egy furcsa, szürreális világban él, tele furcsa lényekkel, ijesztő szörnyekkel és egy titokzatos, hatalmas szemű hölggyel, ezért a kívánsága felettébb problémásnak tűnik. Ami a legrosszabb, hogy úgy tűnik, mindannyiuknak egyetlen célja van, megnehezíteni Mr. Coo életét.

Majdnem két éve, hogy először írtunk a játékról, és akkor még úgy tűnt, hogy a Nacho Rodríguez spanyol animátor által fejlesztett móka még 2021-ben megjelenik. A fejlesztés azonban elhúzódott, de a Gammera Nest csapata pár napja életjelet adott a projektjükről egy új trailer keretében. A The Many Pieces of Mr. Coo egy teljesen kézzel-rajzolt 2D-s point-and-click kalandjáték lesz, amely a klasszikus 2D-s rajzfilmes animációt öleli fel, miközben a kiemelkedő játékmechanikát is megtartja.

A játékot a Goya-díjra jelölt Nacho Rodríguez fejleszti, aki egy valóban egyedi kalandjátékot szeretne létrehozni a Mr. Coo-val – A meglepő és színes, teljesen kézzel rajzolt 2D rajzfilmes művészetével, szürrealista és szeszélyes történetével, tele abszurd humorral, bolondos karakterekkel, őrült helyzetekkel és innovatív rejtvényekkel, a The Many Pieces Mr. Coo a kalandjátékok műfajának újragondolt változata, amely veteránokat és újonnan érkezőket egyaránt összehoz majd. És nem mehetünk el szó nélkül a zeneszerző, Julie Reier magával ragadó játékzenéje mellett sem.

Ha minden jól megy, akkor a játék 2023-ban érkezik Steamre és Playstationre.