A Windy Meadow - A Roadwarden Tale egy interaktív vizuális regény lesz a saját útjaink megválasztásáról.

A díjnyertes Roadwarden fantasy világa immáron hivatalosan is bővülni fog, és ezt onnan tudjuk, hogy épp ma jelentette be a német Assemble Entertainment indie kiadó és a szintén indie Moral Anxiety Studio szóló fejlesztője. A még idén Windowsra, Macre és Linuxra megjelenő Windy Meadow – A Roadwarden Tale egy ismerős kalandra invitálja a játékosokat, ahol minden döntés számítani fog a nemes út kovácsolásában. A játék az elismert szövegalapú RPG, a Roadwarden hivatalos párja lesz, amely a bejelentés alapján egy újabb gyönyörűen megírt, magával ragadó történetet hoz magával.

A legkíváncsibb játékosok már ma megleshetik a minőségét, ugyanis az Itch.io-n már most elérhető a Windy Meadow demója. A Steameseknek sem kell sokáig várni, arra a platformra áprilisban jön a demó.

A Windy Meadow egy részletgazdag falut és a benne élő kis közösségnek a mindennapi történéseit mutatja be nekünk point-and-click és vizuális novella formájában. A három, egymással összefonódó történet során a játékosok megismerkedhetnek Vena, Fabel és Ludicia főhősökkel, az álmos és nyugodt Windy Meadow falu három polgárával, akik a jövőjüket is érintő, nagyszabású és életre szóló döntésekkel szembesülnek. Vajon a tehetséges vadászlány, Vena elhagyja-e a harmonikus, de ártalmatlan falut, és hátrahagyja-e családját, hogy egy kereskedőcéhben gazdagságra törjön? Vajon Fabel végre felvállalhatja tehetségét, levetve nehéz múltjának képletes béklyóit, miközben álmát kergeti, hogy híres bárd legyen? És vajon a kívülálló és gyógyfüves Ludicia kezébe veszi-e végre a szerelmi életét, és hozzá megy-e egy olyan férfihoz, akit valójában nem is szeret, kockáztatva, hogy magányos jövő vár rá?

A magával ragadó történetben minden döntés számítani fog, és nem csak a párbeszédeket, de az eseményeket is befolyásolhatják, valamint azt is, hogy az egyes karakterek hogyan látják a főszereplőket. A helyes befejezés érdekében a játékosoknak nagyon alaposan át kell gondolniuk minden egyes utat, amit választanak.

A Windy Meadow valamikor 2023 utolsó negyedévében érkezik Windows, Mac és Linux rendszerekre.