Több mint 1 éven át csak képeket és egy kb. egy perces alpha-gameplay-jel kedveskedtek nekünk a fejlesztők, de úgy tűnik, ennek most vége. A Golden Joystick Awards jóvoltából ugyanis kaptunk végre egy sokkal részletesebb videót is a sokak által várt sci-fi kalandjátékból.

A rövidke fejlesztői videóban többek között a játék rendezője, Marek Markuszewszki és a kommunikációs menedzser, Michal Napora mesél nekünk arról, hogy milyen játék is lesz valójában a The Invincible.

Azt már tudjuk, hogy a játékot Stanisław Lem A legyőzhetetlen című regénye inspirálta, az viszont újdonság, hogy míg a könyvben egyetlen férfi főszereplő kalandját követjük végig, addig a játékban egy női főszereplőn (Dr. Yasna) kívül egy férfi (Novik asztrogátor) is főbb szerepet kap.

A két karakter megpróbál elmenekülni a Regis III-ról, de az asztrogátor tanácsa ellenére Dr. Yasna úgy dönt, hogy merész lépésre szánja el magát. A dolgok azonban nem egészen úgy alakultak, ahogy azt tervezte, ezért most szembe kell néznie tettei következményeivel…

A The Invincible jelen pillanatban PC-re és újgenerációs konzolokra készül az Unreal motor segítségével. Az, hogy bődületesen jól néz ki, szerintem a tavaly megjelent képek alapján senkit nem lep meg. Az viszont még kérdés, hogy milyen játékmenettel rendelkezik majd. Az eddig látottak alapján van egy olyan érzésem, hogy inkább lesz köze a sétaszimulátorokhoz, mint az akció-kalandjátékokhoz. A készítők egyértelműen a narratívára és a döntésekre helyezik a hangsúlyt, és a játék különféle befejezéseket kínál majd.

Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, viszont az új videó alapján valamikor jövőre, azaz 2022-ben érkezik. Mi már nagyon várjuk.