Játék készül Stanisław Lem híres regényéből, és a képek alapján bizony nem akármilyen adaptációra számíthatunk.

A sci-fi és horror elemeket egyaránt felvonultató, belső-nézetes sétaszimulátorban egy tudóst irányítunk, aki a Legyőzhetetlen névre keresztelt űrhajó segítségével érkezett a Regis III nevet viselő bolygóra, hogy bajtársaival felkutassa az előzőleg elveszett Kondor űrhajót és annak legénységét. Valami azonban balul sült el, mert egyszer csak arra ébred, hogy a saját legénységének is nyoma veszett. Elindul hát, az elsőre egyébként veszélyesnek egyáltalán nem tűnő bolygó kietlen pusztaságaiba, hogy megoldja az eltűnéseket övező rejtélyt.

The Invincible - Stanislaw Lem

Ha hihetünk az eddig megjelent képeknek, akkor a játék grafikája már most áll-leejtősen durva. Nem beszélve a retró-futurisztikus technológiákról és a gyönyörű színkavalkádról, amit a játék úgy néz ki, hogy képviselni fog. Mindehhez egy teljesen szabadon bejárható, atompunk világot kapunk, ahol a digitális revolúcióról még nem hallottak, és ahol a hidegháború még mindig keményen zajlik a háttérben.

A Stanisław Lem regényén alapuló játékot az a független Starward Industries csapat készíti, melynek fő feje a hosszú éveken át producerként és projektvezetőként a CD Project RED-ben munkálkodó Marek Markuszewski, aki olyan címeken dolgozott (és a csapat néhány másik tagja), mint a Witcher 3, vagy a Cyberpunk 2077.

A lengyel író művei egyébként óriási hatással voltak a sci-fi irodalomra, de ugyanúgy a játékipar néhány nevesebb tagjára is, mint például Hideo Kojimára, akinek leghíresebb játékai is – Metal Gear sorozat, Death Stranding – ezekből merítettek néhány ötletet.

The Invincible – A Legyőzhetetlen

Sajnos pontos megjelenési dátum az nincs, viszont az, hogy csak PC-re és csak a következő generációs konzolokra jelenik meg, talán még jó hír is lehet, mert azt is jelentheti, hogy a képeken látott grafika, tényleg állat jó lesz.