Ha netán ismerős lenne számotokra a cím, az nem meglepő, a játék ugyanis a kritikusok által is elismert mod újragondolása, amely elnyerte a nemzetközi Writers' Guild díjat és több mint 3 millió letöltéssel büszkélkedhet.

A The Forgotten City – Az elfeledett város – egy időutazásos krimi, amely egy ókori római városban játszódik. E város mélyén, a föld alatt, huszonhat csapdába esett felfedező fekszik holtan, mert egyikük megszegett egy Aranyszabálynak nevezett, titokzatos törvényt. Odabent egy portál vezet vissza a múltba, és lehetővé teszi, hogy megváltoztassuk a sorsukat, vagy az örökkévalóságig tartó időhurokban tanúja legyünk a haláluknak.

Az ausztrál Modern Storyteller csapat alapítója – Nick Pearce – elmondása szerint, a játék a nyílt világa miatt hihetetlen szabadságot kínál, és arra invitál bennünket, hogy az Időtlen idők című film stílusában manipuláljuk az idővonalat, hogy az események másképp alakuljanak. A különböző karakterekkel való beszélgetéssel, az erkölcsi dilemmák során hozott nehéz döntésekkel és az átgondolt tetteinkkel egészen más befejezések várnak ránk.

De döntéseket nem csupán párbeszédek során tudunk meghozni, ugyanis a játék arra is lehetőséget kínál, hogy beszéd helyett néhány esetben akár harcoljunk is. Viszont az erőszak csak egy bizonyos határig vezet, és a játék lényege igazából csak a színes karakterek egy összefonódott közösségének kikérdezésével, az időhurok ügyes kihasználásával oldható meg.

Azoknak is sok érdekességet nyújthat a játék, akik már modként kijátszották azt, mivel a játék sztoriját teljesen újraírták, és a több mint 80 ezer sornyi új szöveg miatt, kétszer olyan hosszabb lett, mint az eredeti, a Skyrimhez készült móka.

A The Forgotten City július 28-án érkezik Windows, Nintendo Switch, PS 4/5, Xbox One/Series platformokra.