Vajon mit keres egy magánszigeten Bonaparte Napoleon, George Washington, meg még néhány rejtélyes figura? A Big Bad Wolf történelmi fikciója szerint összesküdnek. De vajon ki ellen?

Ebben az epizodikus formában kiadásra kerülő, narratív thrillerben, melynek cselekménye 1793-ban játszódik Franciaországban, egy Louis de Richet nevű fickót irányítunk, aki egy egyelőre meg nem nevezett, titkos társaság tagja. Egy nap meghívást kap Lord Mortimertől, hogy utazzon el hozzá a magánszigetére. Amikor Richet a szigetre érkezik, csodálkozva látja, hogy rajta kívül sok más, hozzá hasonlóan magas rangú vendég is meghívót kapott. Köztük van Bonaparte Napóleon és az újonnan alakult Amerikai Egyesült Államok elnöke, George Washington is. Richetnek ráadásul megvan a saját kis történelme a szigettel kapcsolatban, ugyanis nem régiben pont itt veszett nyoma az édesanyjának. Úgy tűnik azonban, hogy a többi vendégnek szintén megvannak a szigethez kapcsolódó, rejtélyes titkaik.

The Council

A készítők elmondása alapján a játék legnagyobb érdekessége a játékmenetben rejlik. Amellett, hogy a fontos döntéseink hatással lesznek a történetre, a karakterünk - Richet - képes lesz különböző szakértelmekre/képességekre (skills) is szert tenni. Ezek aztán szintén befolyással lesznek a történetre és a párbeszédek stílusára. Tehát nagy valószínűséggel minden egyes végigjátszás  - egy bizonyos szintig - más és más történeti mellékágakat tár majd elénk. Ezeket a képességeket leginkább a párbeszédek/konfontrációk után tudjuk majd megszerezni, amikbe jobb, ha csak felkészülten kezdünk bele. A játék lehetőséget kínál az egyes karakterek gondolkodásának megtanulására, de lesznek úgynevezett "szabad" részek is a játékban, amikor Richettet irányítva a szigeten/villában barangolhatunk és begyűjthetjük a különböző információkat és tárgyakat, amiket aztán a párbeszédek során a saját magunk előnyére fordíthatunk. Ha hibázunk, nincs Game over, a játék megy tovább, de a tetteink következményeit már nem lehet visszavonni, max egy új játék indításával.

The Council

A játék 5 epizódból áll majd, és az első rész - The Mad Ones - 2018 februárjában érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re. További képeket a játék adatlapján találtok.