A norvég Perfectly Paranormalnak sosem kellett a szomszédba menni hülyeségért. A The Holy Gosh Darnben hozzák a szokásos formájukat, és őrültebbnél őrültebb szituációkba kevernek bennünket.

Röviden összefoglalva, a The Holy Gosh Darn egy narratív kalandjáték némi időutazással megfűszerezve. Egy angyalt – Cassielt – irányítasz, akinek meg kell akadályoznia, hogy a Fantomok serege elárassza a Mennyországot. Ez azért is bosszantó, mert ő is ott él. Azonban Cassiel felfedezi a Holy Gosh Darn, egy titokzatos ereklye létezését, amit még Isten készített több ezer évvel ezelőtt. Nem marad más opciód, fel kell csatolnod az időutazó órádat, és el kell indulnod a múlt, a jelen és a jövő között ugrálva, nevetséges karakterekkel találkozva, dinamikusan változó helyszíneken, hogy felfedd az élet, az univerzum és... nos, mindennek a titkát.

Összesen 4 helyszínt tudunk majd bejárni, ahová az időutazás képességünket használva tudunk eljutni. Elugorhatunk a Mennyországba, a Pokolba, le a Földre és Helheimbe is. Utóbbi egyike a kilenc világnak a skandináv mitológiában. Az egyes idősíkokban aztán különböző információkat fedezünk fel, amik segítségével megváltozthatjuk a dolgokat egy másikban, hogy megakadályozzuk az univerzum pusztulását.

A The Holy Gosh Darn tele lesz ötletes rejtvényekkel, ironikus és egyesek számára talán felháborító humorral és Metroidvania-stílusú fejlődési rendszerrel. Ahogy említettem, a Perfectly Paranormalt nem kell félteni ez ügyben, és már ki is adtak egy zenei számot a készülő játékukból:

– Mindig is csodáltam a Perfectly Paranormalt a zseniális ötleteikért és a humorukért, és a The Holy Gosh Darn még tovább fogja ezt vinni az időutazás témájának vicces megközelítésével – mondta Simon Byron, a Yogscast Games játékok kiadásért felelelős igazgatója – Ha valaha is szerettél volna játszani egy olyan játékkal, amelynek főszereplője egy angyal, akinek varázslatos, fejleszthető időutazó órája van, nos... akkor ezt a játékot imádni fogod.

A The Holy Gosh Darn 2024-ben érkezik Windows, Switch, Xbox és Playstation platformokra.