Érdekes játékmechanikával próbálkozik a független, francia stúdió, melynek lényege a narratív-, puzzle- és platformer-elemek teljes egybemosása.

A Tandem egy narratív, platformer-elemekkel tarkított kalandjáték, melyben egy fiatal kislányt Emmát és egy titokzatos módon életre kelt játékmackót irányítunk. A cselekmény a 19. században játszódik London mellett, méghozzá egy igencsak kísértetiesnek tűnő kastélyban. A kastély tulajdonosai a híres Kane bűvészpár, akiknek Emma is hatalmas rajongójuk. Egyik nap a házaspár egyetlen fiának Thomasznak nyoma veszik. A rajongó kislány pedig makacsul hiszi, hogy az ő feladata előkeríteni őt...

A párizsi illetőségű Monochrome Paris csapat egy olyan álomszerű világot próbál a játékosok elé tárni, melybe a logikai fejtörők és a narratív történetmesélés mellett a platformerszerű, akciósabb kalandelemeket is beleépítik. A két főszereplő irányítása között bármikor váltani lehet majd, és ilyenkor nem csak az irányítás változik meg, de a perspektíva is. A Fentonnak nevezett játékmackót például oldalnézetből látjuk, és ő lesz az, akivel platformeres módon ugrálgatunk majd. Emma viszont felülnézetből lesz látható, és sokszor megesik majd, hogy a két szereplő csak egymást kisegítve oldhat meg egy-egy bonyolultabb rejtvényt.

A játék előrehaladtával aztán a két karakter egyre jobban összebarátkozik, és a maci egyre többet elárul majd a bűvészcsalád érdekes hátteréről, és persze Thomas eltűnésének okairól.

A Tandem: A Tale of Shadows 2021 végén érkezik Steam, Nintendo Switch, PS4 és Xbox One platformokra.