A SOMA a játékosokat két részre osztotta: akik imádták és akik utálták. Jómagam az utóbbi csoportba tartozom, de nem azért, mert rossz a játék, hanem mert annyira frusztráló játékmeneti elemeket tartalmaz, amiket én képtelen vagyok hosszú ideig elviselni.

A hírek szerint nem voltam egyedül ezzel a problémámmal, mert pár napja jött a hír, hogy a SOMA kap egy "Safe mode - biztonságos mód" javítást, ami szépen kikapcsolja azokat a búvárfejű és állandóan búgó ellenfeleket. Ennek hála végre végigjátszhatom majd idegeskedés nélkül a játékot, mert azt el kell ismerni, hogy történetvezetési szempontból jól össze van rakva. Tehát, ha csak a története és a hangulata érdekel, akkor újra előveheted, vagy ha eddig féltél kipróbálni, akkor most már nyugodtan megveheted.

A javítás december elsején érkezik PC-re és Xbox One-ra. PS4-re is jön, de arra csak később.

Ha nem ismernéd a SOMA-t, akkor itt egy rövidke leírás róla:
A rádió meghalt, a felszínről többé semmi hír nem érkezik, az élelmiszer tartalékok kimerültek, és a gépek elkezdték azt gondolni, hogy emberek. A víz alatti létesítményben - a PATHOS-II-ben - elviselhetetlen az elszigeteltség, mégis nehéz döntéseket kell hoznunk. Mit lehet még tenni? Van-e még értelme küzdeni? Maradt-e még valami, amiért érdemes harcolni?