Az utóbbi évek trendjei alapján úgy tűnik, hogy az egyszerű sétaszimulátorok lecsengőben vannak. Az újabb ebbe a kategóriába tartozó játékok megpróbálják egy kicsit feldobni a stílust, és azt is leginkább a játékmenet szempontjából.

Valami ilyesmivel próbálkozik a Thunkd csapat is a The Magnificent Trufflepigs című játékukkal, melyben a sok sétálgatás mellett a kincsvadászat lesz a legfőbb feladatunk.

Egy Adam nevű, éles eszű és türelmes férfit irányítunk, aki visszatér gyermekkori falujába, Stanningba, hogy egy Beth nevű nőnek segítsen a felszínre hozni egy helyi kincset. Azonban ahogy minél jobban beleássa magát a hely és Beth történetébe, rájön, hogy talán nem minden az, aminek látszik. Adamra nehéz beszélgetések várnak, és neki kell eldöntenie, hogyan reagál Bethre, amikor a nő szembenéz a saját démonjaival.

Ahogy ez ennél a stílusnál kötelező, a játék erős narratívával rendelkezik, amit szerény véleményem szerint a Firewatchból koppintottak az írók. De ez még nem jelent rosszat, sőt, kíváncsian várom, hogy ezúttal milyen történet kerekedik elő a walkie-talkie megoldásból. Ugyanis, a The Magnificent Trufflepigs-ben – és ahogy az említett Firewatchban is – a lényeg a két főszereplő történetének és személyiségének a megismerése lesz. Mindebben a játékosnak is lesz egy-két szava, mert az előzetes infók alapján választási lehetőségeink is adódnak majd.

A készítők szerint a The Magnificent Trufflepigs egy olyan játék, amely arról szól, hogy megpróbálsz megtalálni valamit, miközben a játék hangulata olyan, mint egy tipikus angol nyár: többnyire kellemes, de vannak viharos pillanatok, amelyek azzal fenyegetnek, hogy mindent tönkretesznek.

A játék június 3-án érkezik Windows-ra és Switch-re.