A Daedalic miután jócskán besült a Gollam játékával, visszatért „kiadó“ módba, és a 2023-as Fear Fest keretén belül gyorsan be is mutatott két új videót a még idén megjelenő horror játékai közül. Az egyik közülük a REVEIL címet viselő, belső-nézetes pszicho-thrillerhez érkezett.

A REVEIL-ben a játékos egy olyan, részletekre odafigyelően megtervezett világban merül el, ahol a valóság és az illúzió közötti határok elmosódnak. A helyszín a 60-as évek cirkuszai által inspirált, hitelesen bemutatott környezet, amely hamarosan szürreális vonásokat ölt.

A játék főszereplője Walter Thompson, aki a történetünk elején zavartan tér magához. Fáj a feje, és a dolgok szürreálisnak, mégis ismerősnek tűnnek a számára. A felesége, Martha és a lánya, Dorie nincsenek vele. De miért? Válaszokat keresve kutatni kezdi a környezetét és az emlékfoszlányait. Utazása során többször is talányos feladatokkal szembesül, és hajtja a vágy, hogy kiderítse, mi folyik itt. Mi történt tegnap este? Miért nem jut eszébe semmi más a cirkuszi színpadépítő napjain kívül?

Ahogy a dolgok egyre őrültebbé és bizarrabbá válnak, a valóság, az emlékezet és a képzelet közötti határok egyre jobban elmosódnak, és Walter rádöbben: nincs visszaút. Mindent meg kell tennie, hogy véget vethessen ennek a történetnek, bármi legyen is az ára...

A még 2023-ban megjelenő REVEIL narratív történetmesélést, izgalmas sztorit és rengeteg fejtörőt ígér a játékosoknak.