A depresszív és sajnos nagyon is valósághű élethelyzetet bemutató első rész után ezúttal az előző rész antagonistája életének egy részét fogjuk végigkövetni.

A 2017-ben megjelent Little Kite Mary és fia, Andrew szomorú történetét mutatta be nekünk. Mary, aki miután megözvegyül, megismerkedik Oliverral és újra megházasodik csak azért, hogy fia teljes családban nőhessen fel. Azonban az élet nem kíméli őket. Oliver, aki képtelen normális munkát találni, egyre többször néz a pohár fenekére, és nem telik el sok idő, hogy frusztráltságát a családja tagjain, erőszakkal vezesse le.

A Repentant (magyarul: Vezeklő) története hét évvel az eredeti játék eseményei után játszódik. Oliver ebben az időszakában teljes lelkiismeret-furdalásban szenved a múltbéli viselkedése miatt, és amiatt, hogy még mindig képtelen felhagyni a bűnözéssel. Az élete sivárnak tűnik, de mégis újra reményre lelhet, ha hajlandó letérni a jelenleg járt, rögös életútjáról és megpróbál segíteni egy bajba jutott személynek.

Repentant screenshot

Az egész játék egy kisboltban zajlik majd és a teljes játék alatt mindössze három karakterrel fogunk megismerkedni, akik közül az egyik Oliver, a másik a boltos, a harmadik pedig a lány, aki úgy döntött, hogy a súlyos életkörülményei miatt kirabolja a boltot.

A játék a drámai hangulat mellett számos fejtörőt ígér, melyek megoldása a leltárunkban lévő tárgyak helyes felhasználásából, kombinálásából és e tárgyak összegyűjtéséből áll majd. Az első képek alapján a játék ugyanazzal, vagy legalábbis nagyon hasonló színvilágú grafikával lesz felvértezve, mint az előző rész.

A Repentant egyszerű point-and-click irányítással érkezik Windowsra és Mac-re valamikor 2018 tavaszán.