Twinsen Twinsunban játszódó legújabb kalandjának a nullához közelít az esélye, hogy a sorozat harmincadik évfordulójára megjelenjen, ezért a fejlesztők úgy gondolták, hogy meglepik a rajongókat egy remasterrel. Méghozzá rögtön az eredeti mindkettő részből.

Az eredeti játékokhoz hűen újraépített két új alkotás a nevével ellentétben valójában nem csak sima remaster lesz, ugyanis mindent újracsinálnak benne egy teljesen új artdizájn alapján, méghozzá az Unreal 5-ös engine-ben (én még próbálom meghányni-vetni, hogy bejön-e, amit látok, de talán a 2. rész 3D-s világához azért még illik is a dolog). A kinézeten kívül modernizálásra kerül az irányítás is (remélem lesz olyan kellemes, mint a tavaly eredetileg remasterelt remasterben lévő…), de aki szeret szenvedni, mármint nosztalgiázni, az majd választhatja az eredetit is.


Twinsen's Little Big Adventure 1 - screenshot

Szintén zene lesz füleinknek, hogy Philippe Vachey jól kihasználja az alkalmat és újrahangszereli a muzsikákat is, így már megint vehetjük majd belőle a vinyl kiadást, ha lesz olyan. A Twinsen's Little Big Adventure 1 meg 2 Remastered először június végefelé lesz kipróbálható a Steam nyári demoösszeröffenésén, amit most Steam Neo Festnek hívnak majd, maga a végleges változat meg igyekszik megjelenni a 30. évfordulóra, ami jövőre esedékes.


Twinsen's Little Big Adventure 2 - screenshot



Mindemellett nem lustálkodják el a fejlesztők az egyszerre rebootként és folytatásként működő 3. kaland fejlesztését sem, aminek elkészültek a prototípusával, így most nagyban kilincselnek a kiadóknál. Lehet izgulni, mert most már csak ezen múlik, hogy elkészülhessen, méghozzá minél hamarabb.