A Puzzles for Clef egy platformjáték kaland- és fejtörőkkel teli játékelemekkel. A játékot a Weasel Token, egy független ukrán stúdió fejlesztette, és a Freedom Games adta ki.

A Puzzles for Clef egy antropomorf állatok által lakott világba kalauzol el bennünket. A játék főszereplője egy Clef nevű nyúl, akinek húga – Cres – születésnapi ajándékként egy meghívót ajándékoz neki az őseik szigetére, hogy kincsek után kutathasson. Clef nem gondolkodik sokáig, és útnak indul a varázslatokkal és rejtélyekkel teli helyre. Ahogy halad előre, ő (és vele együtt mi is) egyre többet tud meg mind a szigetről, mind a családja gyökereiről.

Az oldalnézetből irányított kaland a sziget kilenc különböző régióján vezet keresztül, köztük egy bambuszerdőn és egy levegőben lebegő kastélyon. Ezek bebarangolása közben platformokon ugrálunk és számos akadályt kerülgetünk, valamint találkozunk a sziget lakóival (köztük az uralkodóval), és az általuk kijelölt feladatokat teljesítjük, segítve őket problémáik megoldásában. Emellett elég sok rejtvény vár ránk, amelyekben tárgyakat manipulálunk vagy rejtjeleket törünk fel. A rejtvények úgy vannak kialakítva, hogy kihívást jelentsenek, ugyanakkor lehetővé tegyék számunkra a kikapcsolódást a frusztráció helyett. Érdekesség, hogy ebben a játékban nem lehet meghalni. Nincsenek ellenségek, tehát teljesen harcmentes.

A Puzzles for Clef fejlesztésével kapcsolatos munkálataink egyben emlékeztetőül szolgáltak arra, hogy az országunkban és a világban tapasztalható feszültségek közepette a mentális egészségünkre is odafigyeljünk – mondta Alexander Molodkin, a Weasel Token alapítója – Reméljük, hogy a közönségünk a sziget felfedezésére szánt időt arra használja, hogy vegyen egy mély levegőt és kikapcsolódjon. Mindenkinek szüksége van arra, hogy néha vigyázzon a mentális egészségére, valamint reméljük, hogy olyan gyógyító lehetőséget teremtettünk a közösségünk számára, mint amilyen számunkra is volt.

A Puzzles for Clef 2023. július 27-én, csütörtökön jelenik meg Steamre, amit majd egy Nintendo Switch verzió is követni fog az év harmadik negyedévében. További információkért látogassatok el a hivatalos weboldalra, vagy csatlakozzatok a közösséghez a Twitteren, a Facebookon és a Discordon.