A legújabb videóban a fejlesztők a játék cselekményéről beszélnek nekünk egy kicsit.

Valószínűleg mindenki ismeri a Remedy játékait - Max Payne, Alan Wake, Quantum Break - amik már csak a dizájnuk miatt is kiemelkednek a többi játék közül. Ha látunk belőlük képeket, videó részleteket, akkor egyből beugrik, hogy ezt bizony a Remedy készítette.

Úgy tűnik, hogy ez a fajta stílus a berlini Phantom 8 Studióra is hatással volt. A független stúdió első játéka ugyanis első ránézésre hatalmas design koppintásnak tűnik, ami persze nem kell, hogy egyből rosszat jelentsen. Én személy szerint például nagyon örülök, hogy valaki még ilyen módon próbálkozik egy történet-orientált akció-kalandjáték létrehozásával. Rengeteg helyen lenyilatkozták már, hogy nem igazán éri meg ilyen játékokat készíteni, de úgy tűnik, hogy vannak még, akik ezzel ellentétesen gondolkodnak.

Lássuk akkor a sztori-trailert:

Több éves szenvedés után egy volt elit katona - Ian - egy biztonságos házban él bátyjával, Markusszal. Ian súlyos amnéziával küzd és a kísérletek utóhatásai máig kísértik őt. Nem csak az állandóan ismétlődő rémálmok sújtják, de azzal a tudattal is meg kell barátkoznia, hogy a kísérletek során olyan képességekre is szert tett, mint az időmanipuláció és a telekinézis. Ian jól tudja, hogy nem sokáig élhet ilyen biztonságban, ezért mielőbb szeretne az életét tönkretevő összeesküvés mögé nézni és feltárni az ott rejőző igazságot. A kutakodása végül egy alvilági bűnbanda fészkébe viszi őt...

Past Cure screenshot

A fejlesztők elmondása alapján a játékot az Inception című Nolan film inspirálta. Egy olyan játékot szerettek volna létrehozni, amely az akción kívül a filmszerű élményre és a cselekményre koncentrál.

Egy hosszabb gameplay a játékból:

Ahogy a fenti videóban látni lehet, a játék nem csak akcióból és bújkálásból áll, de jó néhány logikai fejtörő is az utunkba kerül majd. Ráadásul Ian telekinetikus és időmanipulációs képességeit is okosan kell használnia a játékosnak. Ezek használata ugyanis Ian elméjének fokozatos megbomlásához vezet.

A játékra egyébként már csak két hetet kell várnunk, mivel február 23-án érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

UPDATE: Jövőhéten egy demó is érkezik belőle, amit a Steamről tudtok majd beszerezni.