A tinédzser-archetípusok teljes skáláját felvonultató horrort teljes értékű filmként is élvezni tudjuk majd, ha netán nem akaródzana a kontrollert a kezünkben tartani.

Az már régebbről ismert volt, hogy a Supermassive Games ismét előveszi a tini-horrorfilmekre hajazó sztorit és karaktereket, az viszont kellemes meglepetésnek tűnik, hogy ezúttal azokra is gondoltak, akik kontroller helyett esetleg popcornnal és kólával a kezükben szeretnék élvezni a történetet. A készítők ugyanis egy mozis-módot építettek a játékba, amit a következő áttekintő videóban mutattak be a játékosoknak:

Azt is érdekes megfigyelni, hogyan oldották meg a választásokat, hisz ha a játékos nem szól bele a történetbe, akkor maximum a véletlenszerű választások jutottak volna eszembe először. Ehelyett azonban minden egyes karakternél külön beállíthatjuk, hogy milyen módon reagáljanak az egyes szituációkban. Ennek köszönhetően akár többször is végignézhetjük majd a „filmet”, és valószínűleg mindig más befejezést kapunk majd.

Ezen kívül azonban nem sok újdonságra lehet számítani. Azok, akik játszani is szeretnének, azok készüljenek fel, hogy körülbelül ugyanazon recept alapján kell majd működniük, mint a csapat előző játékainál. Ami szerintem változott, az a grafika és a motion capture minősége. Úgy tűnik, mindkettő, de leginkább az előbbi, valóban szintet lépett.

Ami a történetet és a karaktereket illeti, készüljünk fel a szokásos szerelmi háromszögre, a drámakirálynőkre, a stréberekre és a seggfejekre. Ha nagyon jól játsszák a szerepüket, még az is lehet, hogy direkt fogjuk halálra ítélni őket. A cél persze épp az ellentéte az említettnek: megpróbálni az összes tinit megmenteni a kegyetlen gyilkos, vagy gyilkosoktól.

A játék június 10-én érkezik PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One és PC platformokra.