Már egy ideje készül Dave Gilbert legújabb kalandjátéka, aminek szokás szerint valamilyen sci-fi téma került a középpontjába, de az eddigi alkotásaival szemben szakít a 320*240-es pixelkavalkáddal, és egy nagyon szép, kézzel rajzolt kalandot kapunk a személyében. Amit végre láthatunk mozgásban is.

Az Old Skiesban egy Fia Quinn névre hallgató időügynök hölgyet személyesíthetünk meg, aki a ChronoZen vállalat munkatársaként a múltba utazó pénzes időturisták biztonságáért felel. És persze arra is ügyel, hogy a többek között a szeptember 11-i terrortámadás reggelére, és másik hat fontos történelmi eseményre kíváncsi pártfogoltjai nehogy véletlenül rálépjenek mondjuk egy pillangóra. Elvégre mi baj származna abból, ugye?

Old Skies screenshot

A valamikor idén (vagy jövőre, az ilyen timewhimey dolgokban sosem lehet bízni) érkező játék lesz a Wadjet első nem pixelkalandja, minek örömére fullHD-ban fog pompázni (ez háromszor akkora felbontás, mint bármelyik előző alkotásuk esetében), amihez képkockánként kézzel animált mozgások dukálnak. A zenéket a Blackwell-szériát és az Unavowedet is jegyző Thomas Regin szerzi, és természetesen minden egyes szereplő szépen fog karattyolni profi szinkronszínészek szájából kölcsönözve a szavaikat. Ja, és a legfontosabb, hogy kivételesen el lehet majd halálozni is, ha ügyetlenül döntünk, de természetesen végtelenszer újra próbálkozhatunk majd, elvégre nem csak egy load menünk lesz, hanem egy valódi időgépünk :).

(zárójelben jegyezném meg, hogy a szépséges kinézet ellenére a háttérben ugyanúgy az AGS-motor fog ketyegni, így a ScummVM-nek hála akár még egy okoshűtőn is kalandozhatunk majd vele)