Teszi fel a kérdést a független Rouge Sun fejlesztőcsapat a saját alkotásával kapcsolatban.

A Tin Hearts egy eredeti puzzle-kalandjáték, amelyben játékkatonákat irányítunk. A játék készítésekor az elsődleges szempont a virtuális valóság technológiájának a kihasználása volt, de a játék nem VR eszközökön is végigjátszható lesz. A játékmenete kicsit olyan, mint amit a népszerű Lemmings-sorozatból ismerünk. A játékos figyeli a menetelő karaktereket, és az a feladata, hogy a környezettel interakcióba lépve biztonságosan célba vezesse a katonákat.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy a 2022 Gamescom során a „Legvártabb Nintendo Switch játék” kitüntetést is bezsebelte, ugyanis nem csak a fejtörők tetszettek a nagyközönségnek, de az erőteljes történet is, amely a szerelemről és a kompromisszumokról szól. A játék során több mint 40 szinten kell végig küzdenünk magunkat, amelyek során Albert J. Butterworth, a viktoriánus kor zseniális feltalálójának érzelmes, elgondolkodtató történetét követhetjük végig.

A játékot készítő Rogue Sun stúdió egyébként 2016 májusában alakult, nem sokkal azután, hogy bezárták a történelmi brit Lionhead Studios-t. Az alapító csapat tagjai mindannyian több Fable-játékon dolgoztak együtt, és a stúdiót az innovatív, átgondolt és emlékezetes játékélmények létrehozása iránti közös szenvedélyből hozták létre.

A Tin Hearts kevesebb mint egy hónap múlva, április 20-án érkezik Windows, Playstation 4/5, Xbox One/X/S és Switch platformokra.