Az eredetileg a Tex Murphy: Overseer rajongói remake-jének szánt The Poisoned Pawn fejlesztését elengedte a Big Finish Games. A rajongók azonban nem adják hamvába hullni a projektet.

Az „új” rész életútja eddig is eléggé érdekesnek volt mondható, ugyanis a klasszikus Tex Murphy részek rajongói még 2016 körül döntöttek úgy, hogy felújítják az egyik legjobb részt, az Overseert. Szépen is haladtak a dologgal, olyannyira, hogy 2017 nyarán a lentebb látható, meglepően hangulatos és látványos videót adták közre róla. Ezzel pedig nem csak meggyőzték az eredeti fejlesztőket, hogy engedélyezzék a projektet, hanem azok közölték, hogy ez olyan menő, hogy mi lenne, ha inkább átdolgoznák inkább egy teljesértékű folytatásnak.

Aaron Conners, az eredeti sztorik írója összes is dobott egy új történetet, Chris Jones meg magára öltötte jó szokása szerint a ballonkabátját, meg a kalpagját és átvedlett Mr. Murphy-vé a kamerák előtt. Majd síri csönd lengte be a projektet. Egészen mostanáig. Pár nappal ezelőtt ugyanis Mr. Conners egy eléggé fűtött hangulatú posztot osztott meg a személyes blogján, amiben kifejtette, hogy a játék fejlesztését előre nem látható időre leállítják. A rajongók persze a lézerbicskájukba dőltek, vagy lementek a helyi füstös bárba alkoholba folytani a bánatukat, miközben azon merengtek, hogy régen minden szebb volt.

A jogokkal rendelkező, és utoljára a 2014-es részt összedobó Big Finish Games egészen tegnap estig hallgatott a helyzetről, amikor is már egy sokkal nyugodtabb hangvételű közleményben kifejtette, hogy kreatív nézeteltérések miatt megszakítja az együttműködést a Poisoned Pawn ötletével eredetileg előálló Chaotic Fusionnel, de engedélyezi, hogy az újra rajongói projektként folytathassa a fejlesztést. Tehát nagyjából ott tartunk, mint 2017-ben. Új Tex Murphy nem lesz, de egy rajongói remake/folytatás hibrid meg igen.