Már-már úgy tűnt, hogy végleg a feledésbe merül ez hangulatos kis kalandjáték, de pár napja szinte a semmiből jött egy trailer és a bejelentés, hogy a játék igenis ÉL és már csak egy hónapot kell várnunk rá.

Az ukrán Artem Vodorez által még 2015-ben megálmodott kalandjáték nem igazán volt könnyű szülés. A 2015-ös Kickstarter kampány alig haladta meg a 7000 eurós összeget - a cél 35 ezer euró volt - és mivel pénz nélkül, függetlenként valamiből élni is kell, nagy valószínűséggel az idő elteltével a játék inkább hobbi/szabadidő projekté alakult át. Február elsején azonban jött egy üzenet a fejlesztőtől, hogy a projekt igenis él és a Steamen már március elsején elérhető lesz, igaz egyelőre csak Early Access módban.

FoxTail screenshot

A FoxTail egy teljesen hagyományos, leginkább a 90-es évek point-and-clickjeire hajazó pixel kalandjáték. A játék főhősnője a karizmatikus, vicces és ravasz róka Leah. Hosszú és nehéz utazás vár rá: aknákon, hegyeken, mocsarakon és veszélyes erdők labirintusain kell keresztül jutnia, legyőzve a saját félelmeit és segítve azokon, akikkel ezen a veszélyes, de egyben csodás útján összetalálkozik.

A fejlesztők elmondása szerint a játékot olyan point-and-clickek inspirálták, mint a Monkey Island, a King's Quest és a Legend of Kyrandia.