Az idei Overboard! után jövőre megint kapunk egy humoros, gyilkost kereső kalandjátékot.

A legizgalmasabb krimik alapötlete abból származik, hogy fogunk egy maroknyi karaktert, összezárjuk őket egy viszonylag aprócska területen, és megtesszük az egyiket (vagy akár többet is) gyilkosnak. Ja, és persze mindegyik karakternek legyen vaj a füle mögött, hogy az olvasó vagy a játékos sose legyen biztos a dolgában.

A Loco Motive fejlesztői – a Robust Games – nem ment túl messzire ez ügyben, ugyanis egy viszonylag ismert művet választottak alapanyagul. Az Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen alapuló krimijük ugyanis az 1930-as években, egy Reuss Expressz nevezetű vonaton játszódik. Miután a gazdag Lady Unterwaldot fontos beszédének előestéjén meggyilkolják, három szereplőt gyanúsítanak a bűncselekménnyel: Arthur Ackerman ügyvédet, Herman Merman regényírót, aki nyomozó szeretne lenni, és Diana Osterhagen-t, aki kémként dolgozik Őfelsége, a királynő kötelékében. A három főszereplőnek nincs más választása, mint lefolytatni egy olyan nyomozást, amely nem csak hogy felmenti őket, de a gyilkos kilétének kiderítéséhez is vezet.

Loco Motive - humoros nyomozósdi

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy ismét csak egy tucatkrimit kapunk, a fejlesztők szerint ez korántsem lesz így. A játék ugyanis egyáltalán nem veszi majd komolyan magát, és rengeteg komikus jelenetben, csavaros fordulatokban és szerethető karakterekben bővelkedik majd. A játék kezelőfelülete hagyományos point-and-click lesz, a külcsín pedig oldalnézetes, pixel-artos grafikában bájolog.

A készítők elmondása szerint rengeteg fejtörő vár a játékosra, és csak azok helyes megoldásával tudunk majd fényt deríteni a valódi gyilkos kilétére. A furfangos fejtörők megkönnyítése érdekében a játék egy saját súgórendszert is kapott.

A 2022-ben Steamen és Switch konzolra megjelenő játék egyébként egy prototípusból született, amelyet a 2020-as AdvXJam során hoztak létre. Akit érdekel az ingyenesen kipróbálható verzió, az a fejlesztő Itch.io oldaláról tudja letölteni azt