A Steam Scream keretén belül megjelent a Legends of Castile demója. Az ezzel a játékkal debütáló Torrezno Entertainment alkotása a XIX. századi Spanyolországba repíti a játékost, és jópofa fantasy-komédiának ígérkezik.

A történet főhőse a kasztíliai María, akinek egy átmulatott éjszaka során látomása lesz Szűz Máriáról, aminek következtében eldönti, hogy ő biza’ apácának áll. Ahhoz azonban, hogy csatlakozhasson a burgosi zárdához, teljesítenie kell a főnöknő megbízatását, avagy fel kell kutatnia Kasztília mitikus lényeit, bizonyítékot gyűjtve létezésükről, hogy aztán az apátnő intézkedhessen és véget vessen ennek a lakosságra... és persze a kereszténységre leselkedő fenyegetésnek.

A Visionaire-motor által hajtott demó egy kellemes 45-60 perces szórakozást ígér, ami során csatlakozhatunk María küldetésének induló szakaszához. A kézzel rajzolt kaland tetszetős, a szereplők spanyolos beütése szuper, ám - szerény véleményem szerint - a hátterek nem igazán részletesek. Emellett egyelőre a szinkron is hiányos, kizárólag a párbeszédek élvezhetők hanggal. De bánja kánya, hisz a Deponia-sorozatban általam oly nagyra tartott egérgörgős tárgylistakezelés helyet kapott benne!

Az olyan klasszikusok, mint a Monkey Island és a Broken Sword által ihletett játék készítői a teljes játékban több mint 30 szereplőt - köztük mitikus lényeket - ígérnek és 50-nél is több helyszínt. A Legends of Castile finom utalásoknak sem lesz híján a műfaj alapvetéseire, szereplőiben és zenéiben pedig a helyi folklór köszön vissza már a demóban is. Ha kedvet kaptál hozzá, itt próbálhatod ki. A teljes játék valamikor 2024-ben várható.