Október 16-án elérhetővé vált a Steamen a Lucy Dreaminget készítő csapat új játékának demója. A Tall Story Games friss alkotásában felfedezhetjük a viktoriánus London sötét oldalát, amelynek sztoriját a klasszikus Dr. Jekyll és Mr Hyde különös esete ihlette.

Az UK Games Fund által támogatott pixelgrafikás-vicces kaland az agglegény és felsőosztálybeli balfácán, Cummerbund Bandersnatch történetét meséli el, aki bácsikája laborjában elfogyaszt egy különös elixírt a szebb idők reményében. Az ígéret azonban nem várt következményekkel jár és Bandersnatch szőrös… izé… szörnyű átalakuláson megy keresztül.

Heir of the Dog - screenshot 1

Bár elsőre átoknak tűnhet, főhősünk ennek következtében egy izgalmas, szerelemben bővelkedő kaland részesévé válik, miközben megjárja London óvárosának sikátorait, felfedez egy baljós összeesküvést, amelynek középpontjában egy titkos társaság, a királyi család, temérdek mennyiségű kutyaszőr és a nagybátyja áll.

A 90-es évekbeli point-and-click kalandjátékok, valamint az olyan klasszikus brit műsorok, mint a Fekete Vipera és Monty Python iránti rajongás vezette rá az angol házaspárt, Emma és Tom Hardwidge-t, hogy játékfejlesztőcéget alapítsanak. Mindketten igyekeznek kamatoztatni eddigi tapasztalataikat, így a férj jelenti a kreatív hajtóerőt, a feleség pedig elsődlegesen a marketingstratégiáért felel.

A fejlesztés már maximumon pörög, a teljes játék 2025-ben várható, az előzetes pedig mindenből többet ígér, mint a debütáló kalandban: avagy rejtvényből, szereplőből, nevetésből, de legfőképp kutyából! Ki ne hagyjátok!